Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 2

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o detektívovi LAPD Russell Poole, ktorý vyšetruje prípad, keď tajný policajt zabil iného policajta. To ho vtiahne do vrážd Biggieho Smallsa a Tupaca Shakura. To, čo odhalí, je také obrovské, že čím bližšie je k pravde, tým viac sa mu nadriadení snažia zabrániť, aby sa k nej dostal. Na začiatku sa zdá, že rozprávanie filmu je veľmi mätúce, ale veľa flashbackov mi pomohli s vysvetlením príbehu. Pri pozeraní tohto filmu si trepa pamätať mena, ktoré sa vo filme objavia. Odporúčam divákom pozorne sledovať tento film. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak ako všetky filmy Brada Furmana, aj City of Lies sú čistým, miernym, trojhviezdičkovým nadpriemerom, bez jediného posunu krivky smerom hore, alebo dole. Operujú s tou najznámejšou verziou Biggyho smrti (Knight), ktorej laicky verím aj ja, a rovnako ako ja nevedia nič isto, len rekonštruuju priebeh vyšetrovania, ktoré nevedelo tiež. Za zmienku vlastne stojí iba prekvapivo civilný Whitaker, bez svojich obvyklých iritujúcich ksichtov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z těch uplně průměrnejch filmů. Nemám rád filmy, který prakticky nejsou dořešený, třeba Zodiak. Tady je to vlastně to samý. Sice se to celou dobu točí okolo vyšetřování vraždy jednoho černýho chlapíka, ale na konci filmu se stejně nedozvíš vůbec nic. Další mínus je tempo filmu, který je tak nějak rozvleklý a občas né zrovínka chytlavý. Johny hrát umí, ale krapet se bojím, že to nej z jeho kariéry už má asi za sebou. I když, mohl by se ještě vytasit s nějakou parádičkou, nechám se rád překvapit. Ať už je to jak chce, vyšetřování z reperskýho prostředí u mě nepadlo na úrodnou půdu, ale to sem tak trochu tušil... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama