Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

subic 

všechny recenze uživatele

Prima udělala tak trochu jinou kriminálku. Michal Dlouhý, herec se sametovým hlasem, byl navlečen do obleku a ten starý Jaguar E-type je teda něco echt. Žádné honičky v autech, žádné přestřelky, mlátičky, takže taková hodně vyklidněná kriminálka. Je to důstojné pokračování, tak kde v osmdesátkách skončil Jiří Kodet jako kapitán Exner. A mě se to líbilo. Až tedy na ten Brouskův speudo-jazz nebo co to bylo. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho dost v rozpacích. Viděla jsem kapitána Exnera v podání Jiřího Valy i Jiřího Kodeta. Dokonce jsem četla i knihy, mimochodem naprosto bravurní zážitek. Tohle však předčilo všechna moje, bohužel v nejhorším, očekávání. Je to ploché, a až mě udivuje, jak tak skvělé dílo může být tak hrozně zpracováno. 4/ 40 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kpt. Exnera znám pohříchu jen z filmových adaptací (Poklad byzantského kupce je vynikající!), ale přesazenost do jiných let z toho seriálu kouká. Exner chodí pomalu, rozvážně, případy jsou natažené na dva díly, stylová hudba má jen dva, tři motivy. Ale kapitánovi kolegové jsou vtipní a Vicu nejde nemilovat. Na rozdíl od trapného Tofiho. Doufejme, že prima nebude zkoušet nějaké pokračování, které nemá z knihama nic společného, to by byl skutečný průšvih. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Postava kapitána Exnera se vymyká všemu a vším, tím spíš, že jeho působení zůstávalo obestřeno vždy tak trochu rouškou tajemství. Zda tehdy, v šedesátých letech, pronikl do stojatých českých vod závan něčeho zajímavějšího, takřka bondovštějšího, už asi nezjistíme, ale v každém ohledu patří Erbenův vyhraněný kriminalista k nejvýraznějším zjevům na poli žánru. Předchozí pokusy oživit Exnera – s výjimkou celovečerního Pokladu byzantského kupce (1966) s vynikajícím Jiřím Valou – příliš nevyšly, také díky době, která tomuto elegantnímu světákovi příliš nepřála. I proto lze vznik novodobého televizního seriálu kvitovat s povděkem. Samozřejmě, není to zcela bez chyb, něco se nepodařilo, ale v celkovém resumé se jedná o slušný protiklad k jiným krimiseriálům, které v posledních letech doslova zamořily český mediální prostor. Zápletky jednotlivých epizod jsou strukturovány srozumitelně, logicky, bez zbytečných efektů, navíc se je navzdory nevyhnutelným aktualizacím podařilo zachovat v jejich dramatické konzistenci. A obsazením výborného Michala Dlouhého do hlavní role byly rozehnány případné obavy o osud seriálu, částečně také díky tomu, že dnes je Exner zbaven jakýchkoli dobových stigmat, kterými byl obestřen za minulého režimu. U mě dobrý. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem osobitá netypická kriminálka, která má pár skvělých věcí 1) Michal Dlouhý 2) skvělé obsazení v každém dílu ( the best of CZ ) 3) oceňuji odvážnou snahu o posunutí do žánru bonviánské komedie 4) hravý vizuál 5) jaguár . Bohužel seriál úplně nenaplnil má očekávání protože: 1) rozdělení případu na dva díly neutáhne pozornost diváka přechází to do nudy 2) z čistě detektivního hlediska trochu díry v dedukci jak se případ vyřeší 3) pocit, že vše jde dobrým směrem ( vtip. styl, žánr) ale nedojde do cíle jako nedotažené ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Při dokončovacích pracích bylo nutné nadabovat některé ze scén s Alenou Šeredovou (Renáta). Byla už ale doma v Itálii a dohodla se tedy s produkcí, že jí při postsynchronech nadabuje někdo jiný. Učinila tak Anna Brousková. (funhouse)
  • Natáčení probíhalo na bývalé protiletadlové raketové zakladně Dobříš v brdských lesích, kde v současnosti sídlí Centrum aplikovaného výzkumu Dobříš, jeden z nejmodernějších vědeckotechnických parků v Evropě. (Chevees)
  • Místo, kde se na začátku filmu provádí archeologický výzkum, je u bývalé hrobky na Borku (část obce Suchomasty), stejně jako barokní zvonice. (a-ja)

Reklama

Reklama