Diable au convent, Le
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1899, 3 min
Georges MélièsHrají:
Georges MélièsObsah
Kulisový a trikový mág Georges Mélies nechal zjevit v překrásném kláštěře čerta. Ten se převlékl za kněze a kázal nemravnosti jeptiškám. Uprostřed mše se přeměnil, všechny jeptišky vyděsil a z kláštera se stalo čertovo doupě. Nebyli by to ovšem vyslanci boží, aby s čertem nezatočili. (zdeny99)
NinadeL
Rošťák na žábě.(23.6.2010)
gjjm
Mně se to hodně líbilo. Nádherně ponuré a bizarní, mírně teatrální a kulisové trikový mág Melies nechá zjevit v nádherně zpodobněném klášteře klášteře ďábla a v převleku za kněze ho kázat jeptiškám děsivé nemravnosti. Později se uprostřed mše přemění, všechny jeptišky vyděsí a udělá z kostela kůlničku na dříví, rozplodí tam své plémě a dokonce postaví pohybující se hlavu ďábla, sochu žáby a tak dále. Dopadne to ale dobře, řeholníci ho s pomocí anděla vyženou. Vynikající meliesovka pro magory. S výbornou hudbou: http://www.youtube.com/watch?v=czBR5hTu0Yg(10.9.2009)
Compote
Prostě ďábelská podívaná, aneb čerti na návštěvě v klášteře robí neplechy.90%(28.11.2010)
MiCM
Pro mně teda dlouhé 3 minuty..(14.8.2009)
Dines
10/10 - Youtube .(5.5.2009)
twinpeaks
Tohle se prostě jen tak nevidí. Seděl jsem, ani jsem nedutal, málem jsem dosáhl orgasmu. Takřka geniální dílo, z nějž by se měli poučit někteří současní filmaři. Parádní dekorace, ďábel k zulíbání, ty jeho čáry máry fakt parádní, strašně mě bavily ty triky, kam se na to hrabe dnešní digitalizace. Prostě a jasně - tři minuty slasti!(23.3.2010)
bestlama
Je k neuvěřeni, jak mají tak staré filmy dobré zpracováni :)(28.11.2010)
SOLOM.
Hodně povedený short, který patří mezi tvůrcovi nejlepší díla. Opravdu jsem se ty tři minuty vůbec nenudil a všechno jsem si jen náležitě užíval.(28.4.2011)
zdeny99
Milý snímek plný překrásných triků tohoto kulisového mága. Kulisy jsou nazdobeny opravdu stylově do nejmenšího detailu. Triky jsou neuvěřitelné a příběh je také výborný. Tento roztomilý horůrek z 19. století je opravdu roztomilý.(8.12.2010)
ledzepfan
Ahááá tak tady se zrodila střeštěná komedie... :D(9.12.2010)
Bobstajn
Triky, výprava, příběh. Vyděsit i pobavit. Méliès už v 19. století dokázal skloubit tyto základy filmařiny a vytvářet díla, která nás i po více jak 100 letech dokáží pobavit, a která se hlavně stala základem dalšího vývoje kinematografie.(20.2.2012)