Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Recenze (447)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně úžasné, brutální a komické. Peter Jackson přes silné finanční problémy dokázal natočit snímek, který oněch nedostatků využívá ve svůj prospěch. Je těžké říci, co z toho filmu si člověk zaryje Derekovou motorovkou hlouběji do paměti, neboť oněch nezapomenutelných momentů je tam nespočet. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nonstop přehlídka výsostně zábavných nechutností. Emzáci rozstřílení na hadry, chutný oběd ze zvratků, vyjídání lidského mozku lžičkou jako třešnička na dortu. "Já jsem Derek. Derekové neutíkají!" Peter Jackson dodržel slovo, nevzdal svůj filmařský boj a natočil další skvělé a nadmíru zábavné filmy, jako je právě Bad Taste. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, kde se stala chyba. Braindead je jedním z mých nejoblíbenějších filmů a považuju ho za kult, ale Bad Taste se u mne zcela minul účinkem. Mě to tak neskutečně otravovalo, že jsem si v průběhu říkal, že to snad vypnu, zadrželo mě od toho jenom očekávání něčeho, za co tu ostatní udílí pět hvězdiček. Nic nepřišlo! Pouze hrozná nuda, otřesné neherecké výkony a trapné dialogy a scény. Navíc to není ani trochu vtipné. U Braindeadu jsem se smál minimálně každou půlminutu, tady mě nerozveselilo nic. Prostě na Bad Taste chci rychle zapomenout, je to neskutečná trapárna. Ještěže jsem Braindead viděl jako první, po tomhle bych na něj nenašel odvahu. Jedna hvězdička je možná až příliš štědrá. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Maximální splatterový nátěr, jenž je dokonalou ukázkou Jacksonovy režijní ujetosti. Obludná sbírka nechutností všeho druhu, jíž sice kralují nejrůznější formy porcování lidského těla, ale na druhé straně taky neutuchající kadence toho nejčernějšího humoru. Jistě, děj je prostinký a krátký tak, že by se vlezl na jednu „áčtverku“ a celé je to natočeno přesně ve stylu „kamarádského“ videa. Jenomže z málokterého videa tohoto druhu je cítit taková zaujatost každým záběrem (ten detailní přelet kamery okolo Magnumu je skvělý) a zároveň nadhled pro to, že se zde netočí nic smrtelně vážného. V rámci seriózní filmařiny jasný outsider, ale jako kultovní podívaná pro zaryté filmové fandy bezchybné dílo, po jehož skončení se budete ještě dvě hodiny ptát sám sebe, jak je možné za takový pakatel natočit něco tak skvělého. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson touhle svojí prvotinou nastartoval ke hvězdné kariéře a zatím se drží. Tahle úžasná zvrácenost je tak neskutečná, až z toho přechází zrak. Naprosto amatérské výkony "herců", dialogy na hranicích stupidity, triky na úrovni filmové mateřské školky, střih zmatečný, scénář mírně řečeno "chudokrevný", námět otřepaný, režie zběsilá. Samé zápory ale dávají v jednom celku dohromady naprosto senzační šokující podívanou, kterou ovšem každý nemusí strávit, protože se opravdu jedná o film plný nechutností. Přesto, nebo právě proto vstoupil do historie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět nějaký ten "divnější" film, co Peter Jackson stočil, než se objevil pod titulky k Pánu Prstenů...a přiznám se, že odteď skutečně nejsem schopnej pochopit, proč právě on dostal možnost natočit největší fantasy ságu, která kdy objevila světlo světa. Tahle ptákovina je totiž natočená uplně divně, nechutně a hrozně úchylně. A samotný příběh je hrozná ptákovina. Jasný, je to prdel, a já se u toho kolikrát docela i smál, ale ty krvavý záběry, kdy se trhá ruka přes celou obrazovku, jsem prostě nepochopil a nechápu ty, co to pochopili. Tím pádem pojem Peter Jackson v životě nepochopim, protože natočit takovýhle filmy a deset let na to dostat nabídku natočit Pána Prstenů...to je kurva zasraně velkej skok, kterej ve filmovym průmyslu snad nedokázal nikdo. A pokud v tom zdejší pětihvězdičkoví odborníci vyhledávají umění, tak ať si ho klidně vyhledávají. Mně ten film přišel špatnej ve všech ohledech, kromě dialogů. Úchylnej prostě až na půdu: střih, příběh, chování lidí, natáčení kamery, prostě všecko, co zdejší odborníci rádi kritizují tady naopak vychvalují. To je fakt zvláštní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu trošku nevýrazní kvôli povrchným dialógom a náležitému nič nehovoriacemu deju, je vidieť že to siahalo ešte trošku do určitej amatérskej práce s nehercami, nuž to boli práve začiatky Petra Jacksona ale po prvej polhodinke sa to rozbehne tak že na pomaly rozbiehajúci úvod filmu rýchlo zabudnete a začnete si naplno užívať tento krvavý nárez, kde nie su v ničom žiadne hranice a masakruje sa všetko navôkol. _Práca s maskami ufónov, vzájomné krvavé súboje, prestrelky, utrhnuté končatiny, odlet domu do vesmíru, hlášky "Narodil som sa druhý krát!", ... všetko rad radom je lepšie spracované než čokoľvek vo vysokorozpočtových filmov produkovaných v USA, tu veru neboli treba žiadne špeciálne či vizuálne triky od machrov cez počítače, tu stačí dokonalá predstavivosť a šikovné tvorivé ruky. Škoda je len toho začiatku ináč by to bolo za pekných a moc zaslúžených 5*****. ║Rozpočet $150,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $- ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson má parádně zvrhlý smysl pro humor a ještě parádnější talent. Ačkoli je tenhle snímek amatérský od hlavy až k patě, je natočený mnohem lépe než převážná většina "oficiální" splatterové produkce. Sice jsou veškeré rekvizity i použité efetky průhledné až hrůza, ale přesně o to v Bad Taste jde. Óda na špatný vkus, příšerný scénář, mozek, racky, střeva a mobilní BEATLES se vyžívá v neumělosti a béčkovosti, slastně si v ní rochní a těží z ní všechno dobré, co těžit může... zábavu, černý humor, přehnanou zvrhlost, zabijácky nevkusnou hudbu, blbnutí namísto herectví (sám P. J. si svou roli opravdu užil, to mu kouká z těch jeho přitupělých očiček), krystalicky čistou akci. Bavilo to ty, kteří to dělali, baví to i ty, kteří to sledují. Jednoduchá rovnice. Takže pokud se vám při vyslovení slov splatter a gore nezvedá automaticky kufr, vítejte v Jacksonově lahůdkářství. Prosil bych dvacet deka sleziny, metr střev a tamhleten uleželý mozeček najemno nakrájet motorovou pilou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne prostě NE. Tohle není pro mě. Už minule jsem Petera Jacksona nezvládal a jeho Braindead mě skoro zničil, ale tentokrát už to opravdu nešlo. Několik jeho skvělých nápadů pro mě zabíjí provedení, které prostě nedokážu akceptovat a tak uznávám svou nemohoucnost. Tenhle film nikdy nikomu nedoporučím, pokud si nebudu jist, že jeho hranice smyslu pro humor jsou za mými, směrem k těm Jacksonovým. Opravdu tolik kečupu nebo co to bylo a kamarádů, hobita z Nového Zélandu, už nikdy vidět nechci. Možná jsem jen neměl náladu vidět něco takového, nebo prostě ... Už raději žádná slova o tomto filmu jen poslední dovětek. Jak někdo mohl nechat Jacksona natočit Pána prstenů po tomhle filmu? Osobně mu tleskám a s uctivostí mu líbám palec u nohy... Génius! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Jackson .. Don't you forget, we're only authorised to use violence... when there's a threat to the planet Earth. ___ Jacksonovo domácí video. Latex, barvivo, zapadlá vesnice, černý humor a neuvěřitelný tvůrčí zápal, kdy sám Jackson hraje, točí, režíruje, stříhá, blázní, užívá si. Přesto mám radši jeho pozdější tvorbu neb tyto žánrové libůstky nejsou zrovna chodem, který předně vyhledávám. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mělo to vtip a nadšení pro věc! Jenže jak píše Tommy 987, člověk na to musí mít žaludek. A já naivka, jsem u toho původně!!! dlabala bramborový salát. Velká chyba. Salát jsem sice včas odložila a film dokoukla druhý den (na lačno), ale víc než 2* nemůžu dát. Nemám ráda, když se mi někdo pokouší vzít něco, co už považuji za své.....např. bramborový salát. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne až takovej hardcore jako Braindead, ale stále za hranicemi všeho co má obyčejný člověk možnost vidět. Navíc je tam ten bezvadný jacksonovský humor (to auto s Beatles to bylo moc :) Doporučuju sledovat s kámošema je to o to větší sranda. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Butlerův zadek proti sexy zadečkům vesmírných kanibalů? Kam se hrabe maminčina kuchyně proti kuchyni vesmírných kanibalů? Kam se hrabe uhýbání kulkám ala matrix proti uhýbání kulkám ala pas coupé? Kam se hrabe jednotka rychlého nasazení proti Derekovi a jeho chlapcům? Kam se hrabe Peter Jackson režisér Pána prstenů proti Peteru Jacksonovi režisérovi Vesmírných kanibalů? Odpovědi naleznete po zhlédnutí Vesmírných kanibalů :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som Derek. Derekovia neutekajú.“ Nevyrastal som na „ranej tvorbe“ Sama Raimiho ani Petra Jacksona a nie som veľký fanúšik kombinovania tvrdého hororu s bláznivou komédiou. V tomto prípade je ale smršť čo najnechutnejšieho splatter-gore a humoru natoľko obrovská, že sa nedá inak, len sa zbedačene chechtať a nakoniec dať 80%. Ale rozhodne to nie je žiadna srdcovka, vlastne som to videl raz v živote a stačilo mi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších a svým způsobem nejvtipnějších nezávislých hovadin. Stejně se divím, jak tohle mohl Jackson z vlastních prostředků dát dohromady. Na tomhle jeho filmu je asi vidět nejvíc, jaký on je velký nadšenec. Nějaký Pán Prstenů nebo King Kong, to už je zase o něčem jiném, ale je výborné vidět jaký úchyl ty megakomerční filmy natočil:) Navíc vidět doslova, Jackson si totiž v Bad Taste vystřihl parádní dvojroli. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Modla všech nízkorozpočtových splatterů. Spousta krve, vnitřností, krve, mimozemšťanů a zase krve. A i když veškeré násilí, postavy a morbidní humor nejsou ještě přivedeny do přirozené vyváženosti jako u pozdějšího Braindead, je to pořád kvalitní prdel. Jackson vás tu častuje vším gore v natolik absurdním množství, že i dnes tenhle film hledá konkurenci jen těžko. Člověku se lehce vryjou do paměti scény jako rejpání samopalem ve střevech, vyjídání mozku pomocí lžičky nebo hromadné popíjení zvratků. Opětovné projekce jsou tak skoro nutností. Hláška "Právě jsem se podruhé narodil!", co utrousí hrdina, který se motorovkou zrovna prořeže tělem kanibalského ufouna, je tedy na místě. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkový poster. Sofistikovaný Jacksonův splatter. Jeho pozdější filmová tvorba je mi bližší, ale Jackson také neměl vše jednoduché. Těžké začátky, které s výborným debutem BAD TASTE vše odstartovalo. ()

Reklama

Reklama