Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na tento film musí byť človek patrične naladený. Ja som mal tú smolu, že som to pozeral unavený a vskutku som sa nudil, a keď som tak premýšlal o všetkých tých pozitívnych hodnoteniach a váhal medzi odpadom až dvoma hviezdami, tak som to znudený vypol a išiel spať. Strašná hudba, tupé chovanie postáv, podivná kamera. Druhý deň som to dopozeral a bolo to o niečom úplne inom. Potrebný nadhľad už fungoval (vážne treba !!!) a bavil som sa perfektne a to čom som videl som ešte nezažil a asi ani dlho nezažijem. Gore toho najťahšieho kalibru by uspokojilo chúťky aj toho najmasovejšieho z masových. Porovnávať toto s inou Jacksonovou tvorbou a nedajbože s Lordom mi príde ako úplné psycho. A záver s ríše snov. Let's party begin ! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice vtipné přehrávání, velice vtipná scénka se zombie mimčem v parku, velice vtipná scénka s jatkama aneb i zahradní sekačkou se dá zlikvidovat kvantum zombíků. Bohužel je první hodina velice pomalá a nudná. Alespoň jsem zjistil, že mám silný žaludek, protože se mi narozdíl od většiny uživatelů tady, nezvedal kýbl ani u chutného pudinku. :-) 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto ťa nebude milovať tak, ako tvoja mama.“ No, Bergman to práve nie je, ale komu to prekáža? Priznám sa, že ako u jeho žánrového splatter konkurenta Sama Raimiho, i u Novozélanďana Petra Jacksona mi sedia skôr jeho vážnejšie a civilnejšie projekty á la TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN (alebo PÁN PRSTEŇOV), ale BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI je tiež výborný počin. Brutálne rozčvachtaný krvák, ktorý vás už v pôsobivom prológu z ostrova lebiek (viď. Petrov milovaný KING KONG) pripraví na ťažkú tonáž humus, ktorá vás zaplaví neskôr. A je to dobre, pretože ak nevydržíte už tento úvod, mali by ste to vzdať, lebo režisérovi nie je nič cudzie a rozmixované zombícke batoľa patrí ešte k tým slabším nápadom. Jackson našťastie zvláda ukočírovať brutálne komediálne scény s brutálnymi hororovými (len trápneho karate kňaza nezvládol) a hoci mi kombinácia hororu a bláznivej komédie veľa nehovorí, toto je klasika. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/149236/Braindead-Zivi-mrtvi-80.html ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Braindead je jednoznačně největší splatterový kult, navíc jeden z opravdu málo vydařených verzí této horrorové odnože, ve které se podařilo úžasně spojit brutalitu, hnus a humor. Takhle fantasticky propojené protiklady se vidí jen v málo filmech. Experti na ně byli zejména Raimi a právě Jackson. Tento Jacksonův výtvor nabízí vše a ještě víc, než si lze vůbec představit v těch nejdivočejších představách ... Spousta totálně ujetých nápadů, orgastická destrukce lidských těl, hektolitry krve, hnusy a nechutnosti nejrůznějšího druhu, šílené a totálně ujeté postavy a k tomu naprosto precizně zvládnuté veškeré vlastnosti filmu jako takového (kamera, střih, hudba, atd.) ... Hlavně je to pak neuvěřitelně zábavné. Tohle je naprostá špička svého druhu a nekorunovaný král splatteru. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Španělský název filmu je Braindead: tu madre se ha comido a mi perro (Braindead: Tvoje matka sežrala mého psa). V názvu byla použita hláška z filmu, pronesená španělskou herečkou Dianou Peñalver (Paquita Maria Sanchez). (Kulmon)
  • Když jde Lionel (Timothy Balme) s kočárkem ven do parku, je možné si v několika záběrech všimnout, že kočárek nemá uvnitř žádný ostnatý drát. Při pohledu zevnitř v něm ale drát je. (HolyKeeper)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama