Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (946)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek...... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nešlo mi na rozum, co má společného tvůrce kultivovaného Pána prstenů a tohoto vychechtaného kotle krve a pak mi docvaklo: fantazijní orgie. Jackson dostane do ruky kameru a příležitost a nekrotí se, naopak je jako utržený ze řetězu a když už nemůže, tak ještě třikrát může. Braindead je kromě toho na diváka docela fyzicky náročný film, někomu zvedá dekl, já jsem se tedy většinou smála (i když to není berná mince, směju se často, když se nesměje nikdo) a taky jsem přes počáteční údiv, že je to tu samá kule, došla k závěru, že ten film, ačkoli není pírkem na moje osrdí, patří mezi nejvyjímečnější, jaké jsem viděla, a nemůžu jím mrštit do průměru už proto, že jsem ho pár následujících dnů slovy "to si dej, to je mazec" dohazovala. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tušil, co od Jacksona můžu čekat, ale stejně jsem nechápavě zíral na to, co se to přede mnou odehrává. Dovedete si představit dokonalou parodii na horor ? Tak to je přesně Braindead. Z plátna (nebo obrazovky) se na vás vylijí hektolitry kečupu, zombíci přibývají tak rychle, že je nestačíte počítat (a pak zase stejně rychle ubývají), střeva a další vnitřnosti se válí všude kolem a vrcholem všeho je "láskyplné objetí" maminky se synáčkem v závěru. Excelentní řežba se sekačkou patří k vrcholným okamžikům nejen tohoto filmu, ale vůbec kinematografie. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku filmu jsem si říkal, že to zase takový terno není, ale když se objevil karate farář, zombie-prcek a kulervoucí závěrečný masakr, málem jsem se pozvracel a zároveň udávil smíchy. Tolik nápadů pokupě se vážně jen tak nevidí a Jackson je dostatečně zvrácený magor, aby se nebál všechno plácnout na talíř. Sekačka rulezz, a nejen ona. Btw. nepamatuju si, že bych někdy viděl tak komplexní parodii od hororů až po telenovely. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)
  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama