Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Reykjavík, město proslulé svým bezstarostným životem a poklidnou existencí, je otřeseno zmizením dvou sester, které byly po třech dnech pátrání nalezeny brutálně zavražděné. Edda a Jói, dva nejlepší detektivové z policejního sboru, jsou pověřeni vyřešením případu. Snímek sleduje matku zdrcenou žalem, která se snaží vyrovnat se svou ztrátou, a zmateného bratra vedoucího detektiva Eddy, jenž se po propuštění z vězení potýká s životem na svobodě. Dohromady tvoří všechny příběhy napínavou románovou mozaiku. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na severské krimi, ktoré v poslednom čase hlavne v knižnej podobe dominujú a ponúkajú jeden napínavejší román ako druhý, je Krutost veľmi slabým filmom. V podstate je príbeh zobrazením neschopnosti policajtov čeliť kriminálnemu činu a sondou do života ľudí,ktorích táto udalosť zasiahla. Za zmienku stojí možno spracovanie tej časti príbehu, kde sa rúca jednému z potenciálnych páchateľov život kvôli krivému obvineniu jednej z vyšetrovateliek. Úprimne, čakal som oveľa lepší príbeh, lebo iba atmosféra a pomerne dobré výkony hercov nestačia nato, aby diváka inak nezáživný film zaujal.45% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

už napsané hodnocení s jednou hvězdou jsem smazala a dala plný počet.Protože mi došlo že film je vždy natočen pro diváky ze země kde byl vyroben.A to je vždy specifické.Islanďané to TAK zkrátka chtěli tak si to natočili ve svém prostředí se svými herci..Pro nás je to asi nezvyklé. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelně dějově spatlaný. Jen pro příklad tam utíká za dne jeden před skupinou lidí, pak střih a večer ho bijou. A tak je to tam se vším a že je tam temná muzika a sníh na to fakt seru. Islandani naučte se už kruva točit filmy ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na islandskou kinematografii se mi nešahá a to by uživatel Enšpígl měl už dávno vědět. I proto by si mohl odpustit štiplavou poznámku ve svém komentáři, že Islanďané by se měli naučit točit filmy. Oni je umí točit. V Evropě, na počet obyvatel cirka 300 000, točí hodně slušné množství filmů a to slušné množství filmů je ještě k tomu dost kvalitních. Jen v tomto případě Krutost trošku trestala v naivitě vyšetřování samotných policajtů. Ono se taky není čemu divit, když na Islandu proběhne jedna vražda za uherskej rok. Fízli jsou tam zdegenerovaní a neví, jak případ vyšetřovat. Tak se s tím neserou a hodí vraždu na všechny blázny v okolí. Pak si jednoho po druhým zvou a nutí je přiznat se k něčemu, co neudělali. Přitom jsem měl pocit, že tahle kriminálka není úplně tak o vyšetřování, které je v tomto případě neexistující, jako spíš o lidech a jejich pocitech, což už jim jde o poznání líp. Jenže problém je, že explicitně se tento film jeví jako kriminálka, ale jako kriminálka vůbec nefunguje. Závěr byl třeba hodně dobrý, ale vůbec nevysvětlil, proč ty vraždy....Jako drama dobrý, jako krimi špatný. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama