Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

juta 

všechny recenze uživatele

Už to bude pár let, co jsem viděl část filmu a dnes jsem ho konečně shlédnul celý. Už minule se mi líbil a nezměnilo se to ani tentokrát. Krotitel duchů Frank, který jako jeden z mála může vidět duchy mrtvých si přivydělává tím, že jeho kamarádi duchové se vloupají vždy do nějakého domu, udělají paseku a Frank má poté za úkol je z daného domu vypudit, i když už jsou dávno pryč. Potom se ale Frank připlete do cesty jednomu zlému duchovi, který zabíjí nevinné obyvatele městečka Fairwater a snaží se zjistit, jak ho co nejrychleji zastavit, než bude pozdě a i on sám se ocitne v nebezpečí. Je to rozdíl přejít z tohodle filmu na Pána Prstenů, přitom tyto snímky od sebe dělí pouze 5 let. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Značně nevyrovnaný počin, v němž jako by si Peter Jackson testoval, co vlastně divák snese a co on jako režisér dokáže. Nejvíc mu paradoxně škodí snaha o jakousi vyváženost humoru a serióznosti, která tu asi objektivně je, nějak moc ale nefunguje. Duchařská atmosféra je fajn a v komických chvílích film působí lehce a hravě, v těch vážnějších ale drhne a rozjede se de facto až na konci. K silným stránkám nepochybně patří triky, které jsou i z dnešního pohledu velmi dobré a asi nejvíc je na nich znát produkční ruka Roberta Zemeckise a to, že se zrovna v těchto momentech tvůrci neberou moc vážně, jim jedině prospívá. V poslední třetině ale legrace ubývá a objevují se tu i docela brutální scény, což k předchozí náladě moc nesedí, na druhou stranu jsou dobře zvládnuté a zápletka se sériovým vrahem je naprosto bezproblémová. Potěší pak také určité parodické momenty, které si střílí z několika tehdejších hollywoodských hitů i žánrových klišé. Michael J. Fox v hlavní roli odvádí svůj naprostý standard, Trini Alvarado je taktéž velmi dobrá, nejvýraznější je ale rozhodně úděsně slizký a lehce přehrávající Jeffrey Combs, který si prazvláštního agenta vysloveně užívá. The Frighteners je ve výsledku docela solidní záležitost, která je ale zbytečně přestřelená, někdy nedává moc smysl a je spíš o režisérově fanouškovství a nadšení než o nějaké velké filmařině. Možná ale právě proto za vidění stojí. 60 % ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se postupně mění v horor. 1) Dokud se na Novém Zélandě natáčený film držel komediální podoby, byl docela vtipný, měl šmrnc a docela i tempo. Od okamžiku, kdy se autoři rozhodli, že je třeba přejít na vážnější notu a diváky kapku postrašit, film neuvěřitelně znudněl. Přidejte k tomu minimálně 30 zcela zbytečných minut v druhé půlce, a je to tady. 2) Přesto však na podobné "duchařinky" je to docela příjemně a akčně zpracovaný snímek. 3) I masový vrah má co říci ke své konkurenci: That Russian cannibal creep is telling everyone he did 50 plus. That reflects badly on both of us, Patty. This record should be held by an American. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby som na seba chcel nechať strieľať, presťahujem sa do L.A.“ Novozélandský splatter/gore zázrak Peter Jackson (BAD TASTE – VESMÍRNI KANIBALI, MEET THE FEEBLES, BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI, NEBESKÉ STVORENIA, ZABUDNUTÉ STRIEBRO) mal v Hollywoode v 90. rokoch pôvodne debutovať už neviem koľkým HELLRAISEROM alebo remake KING KONGA. Nakoniec tak spravil v roku 1996 v produkcii Roberta Zemeckisa, ktorý mal napriek záľube pre „rodinné trháky s hodnotou“ vždy slabosť aj pre krváky s črevami a mozgami. Jackson si zo Zélandu do USA prepašoval dvorných spolupracovníkov (scenáristka a manželka Fran Walshová, strihač Jamie Selkirk, maskér Richard Taylor – ktorému pomohol kultový Rick Baker) a za malý peniaz stĺkli fajn hororovú komédiu o čosi ako exorcistovi (Michael J. Fox), ktorý sa priatelí s troma duchmi, vysiela ich do domov, ktorých obyvatelia ho zavolajú, on ich príbytok akože zbaví Zla a zinkasuje za to balík dolárov. Čo sa ale stane, ak v meste začne vyčíňať „skutočný“ prízrak s kosou, vraždiaci obyvateľov pokojného mestečka po desiatkach? Dobrý scenár, dobré nápady (lietajúce bábätká), dobré triky a predovšetkým dobrí herci – rozpadávajúci sa John Astin ako šerif, Chi McBride ako Afroameričan zaseknutý v 70. rokoch, Jake Busey robiaci radosť otcovi, Jeffrey Combs dokonca ako „paranormálny agent FBI“ prekonáva svojho kultového Re-Animátora a totálnou chuťovkou je maniakálny R. Lee Ermey v drobnej parafráze na svoju najslávnejšiu rolu (výcvikový seržant z OLOVENEJ VESTY ako cholerický duch s dvoma guľometmi). Mínusom je, že to proste (tak akosi „celkovo“) nie je nič vynikajúce, ale je to len slušná oddychová drsná zábava s pár logickými nedostatkami (kam sa vytratil duch-pes?). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)
  • Aby vyhověla požadavkům na digitální vizuální efekty pro účely tohoto filmu, musela Weta Digital (kterou spoluzaložil Peter Jackson) rozšířit své kapacity z jednoho na pětatřicet počítačů. Investici zúročila později při práci na trilogii Pán prstenů. (HellFire)

Reklama

Reklama