Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Fr 

všechny recenze uživatele

kino verzi všichni dobře znají. já bych se chtěl zmínit o EXTENDED TRILOGY. Dny jsou stále temnější. konečně se dozvíme, jak vlastně zemřel Saruman (i když to mohlo být velkolepější). v 50 minutách navíc se našlo také více prostoru pro Gimliho a Legolase a to znamená také více zábavy (hlavně trpaslík srší vtipem). ale pozor! jestli vás díky domácímu kinu doposud sousedi nevystěhovali, tak si před zhlédnutím Návratu krále raději zabalte dopředu. musím napsat, že dle mého (bezvýznamného) názoru, dosud nebylo nic natočeno velkolepěji. už se těším, až si toto filmové VELEDÍLO pustím znovu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení velice úspěšné ságy ze Středozemě musela být v té době obrovská událost. Celou trilogii jsem viděl nesčetněkrát a patří mezi mé vůbec nejoblíbenější. To co dokázal Peter Jackson je více než obdivuhodné (taky za to dostal kromě jiného také kupu Oscarů). Spíše než abych komentoval původní film, ohlédnu se spíše na rozšířenou verzi, ke které jsem se bohužel dostal až nedávno. Ta je rozšířena o cca 90 minut, takže se celková délka posledního filmu vyšplhala na celé 4 hodiny! Což je u mě docela problém, protože někdy doma nedokáži u filmu vydržet ani standartní 2 a půl hodiny. Ovšem to, co nabízí, musí pravého fanouška zahřát u srdce a je to perfektní prostředek, jak si připomenout trilogii před dlouho očekávaným Hobbitem...100% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Obří zklamání, které naznačovalo, že co dál bude Petříček vyrábět za filmy, už nebude pro mě. Bohužel se ho zmocnila touha být větší, ještě větší, lepší, dražší, delší, víc k pláči a víc brutální a tak dále. Nelíbí se mi hudba, hodně míst scénáře, milion konců a vůbec ten velký nafouknutý pocit sentimentality, patetičnosti, hadrapušnosti a vůbec všech těch zhrzených věcí, že film nedopadl tak, jak jsem si ho vysnila. Ale přesto je to pořád velmi dobrý film a když mám svoje záchvaty, tak dívat se na všechny tři prodloužené filmy po sobě je prostě povinnost. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie. Na jednu stranu jsem rád (v nejlepším se má přestat), na druhou stranu mi bude po těchto příbězích smutno. Myslím, že třetí díl je povedenější než druhý a troufám si říct, že překonal i díl první. Naprosto strhující, přes hodiny trvající film (nenudil jsem se ani minutu), na který dlouho nezapomenu. Alespoň 1 výtku bych měl, a to k délce konce. Ale 5* musím dát každopádně. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se utvrdila v tom, že na film je třeba si počkat s tou správnou náladou, někdy se do ní prostě netrefíte a odnese to zcela nespravedlivě film. A protože nejsem žádný tolkienovec, šla jsem do předešlých částí z nesprávných důvodů - všichni po tom šíleli, tak jsem si vidět to dala za úkol a asi jsem k tomu jako k úkolu přistupovala, tzn. hledala jsem chyby. Teď, když jsem viděla okouzlující Návrat krále, sama sobě slibuji, že dám Společenstvu a Dvěma věžím ještě šanci. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Mrtví muži z Dunharrow, které Aragorn (Viggo Mortensen) povolal k obraně Minas Tirith skrze nesplněnou přísahu složenou Isildurovi (Harry Sinclair), jsou předkové národa Dunlenďané, divocí lidé, kteří původně obývali mimo jiné i území Rohanu, a které Saruman (Christopher Lee) využil k vypalování a zdecimování země. (Nick321)
  • Trilogie byla za celou dobu své existence nominována asi na 800 cen, ze kterých 475 vyhrála. Je tedy dosud historicky nejoceňovanější filmovou sérií. (asdfasdf)
  • Prsten, který má Elrond (Hugo Weaving) v Šedých přístavech, je Vilya, jeden ze tří elfských prstenů moci, též známý jako Safírový prsten či prsten vzduchu. Elrond pomocí něj mohl chránit Roklinku před zlem i zubem času. (vojtaruzek)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama