Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 652)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jak napsat komentář k filmu, který je okomentován většinou uživatelů csfd? Zase tak vyjímečný určitě nejsem, abych napsal něco úplně nového. Raději to ani zkoušet nebudu. Mohlo by se stát, že začnu psát úplně o něčem jiném než jsem původně zamýšlel a to bych vážně nerad. Také bych mohl napsat něco, co je v každé druhé větě u každého druhého komentátora. Pak bych mohl být nařčen z opisování a být podmíněčně vyloučen z elity píšící komentáře. To bych přátelé vvážně nerad. Tak zkusím teda napsat něco, abych se takového nařčení obávat nemusel. Ale jak to napsat... No jednou jsem ve škole dostal úkol napsat úvahu. Vybral jsem si film a napsal jsem o syndromu druhých dílů. Byl jsem nařčen z podvodu, opisování, opakovaného zapírání jasné pravdy, plagiátorství, úplatkářství, cizoložství... No zase tak hrozné to nebylo... Ale já se ptám. Co když napíšu něco originálního, něěco úplně jiného, něco, co se vymyká zaběhnutým standardům. Nemůže mě i přes to všechno kdokoli nařknout? Proto raději o filmu nenapíšu nic a dávám pouze hodnocení. To jest 5* ;) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Užil som si to. Akožto fanúšik fantasy filmov a tým, že som nečítal knižnú predlohu patrím do skupiny ľudí ktorá musí mať s tohoto filmu najväčšiu radosť. Čo sa týka trilógie ako takej, tak najrozprávkovejšia (tudíž aj najlepšia) bola jednička. Tu je to celé iba omáčka na nevyhnutnú finálnu bitku, ktorá je naozaj GRAND ! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Dvě věže zpočátku klopotné a rozbrázděné "nucenými" střihy, ale postupem času naprosto pohlcující. Zatímco Společenstvo bude držet primát v největší ucelenosti, Návrat krále triumfuje masivní epikou a ovšem – nádherným koncem, který je sice značně kýčovitý, ale namísto umělosti a vykonstruovanosti z něj dýchá režisérská láska k příběhu a zejména opravdovost ze strany herců, kteří tím často dohánějí menší řemeslné nedostatky. Nakonec mi Návrat potvrdil to, co jsem už před tím cítil. Efekty jsou pěkné, ale nebýt hrdinů, byl by tenhle film jen nepřístupným kusem ledu. Jenže on fascinuje a pohlcuje statisíce lidí. Nádherný příběh v nádherném hávu, Peter Jackson si zakoupil vstupenku do filmařského nebe... P.S.: po druhém shlédnutí už řadím Návrat krále do čela trilogie. Pokud na mě dokáže film i podruhé zapůsobit tak mocně, je to známka vysoké kvality. Nirvana. P.S.S. Rozšířená verze je pomalu na šestou hvězdičku, neboť i trochu přerývané tempo a nepřirozený střih se stávají minulostí, postavy získávají ještě více prostoru, zápletka hlubší motivaci a nechybí ani tradičně zvrhlý humor dvojice Gimli-Legolas. Vidět a umřít! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Extendet version Ultimatne zavrsenie, ultimatnej trilogie. Tak by mohol vyzerat cely komentar. Ale predsa. O filmovom spracovani Pana prstenov by sa dali skladat basne, nad tolkymi krasami clovek proste zasne ....ehm. Tie priam dokonalo spracovane charaktery davaju vyniknut aj takym hereckym polenam ako je Orlando Bloom. Premenil sa na absolutne bezchybnu, skvelu filmovu postavu. Tomu sa hovori filmarska magia. Ak by som mal vybrat podobne ako pri komentaroch predchadzajucich dieloch nejaku vinimocnu scenu (a ze su ich tam desiatky), vybral by som zaver filmu. Cely ten uzasny pribeh, to strastiplne dobrodruzstvo nasich hrdinov ktore sme s nimi prezili, nadherne doznie v zavere, kde som ani nechcel uverit, ze uz je koniec. Zasneny, zo slzou v oku som sledoval lod opustajucu sedy pristav, a este aj pocas zaverecnych tituliek som nespustal oci z obrazovky a doznievali vo mne tie krasne pocity. Aj ja, dakujem, Peter Jackson. (10/10) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, na kouzelném ostrově, žije Peter Jackson. Je to skřítek neposeda, zvědavý jako opička........eeeeeeh, promiňte. Dvě hodiny po premiéře a já jsem tak zahlcen dojmy, že ani nevím co píšu :o).... Tak jinak. To, čeho si na Jacksonově trilogii nejvíc cením, nejsou ty bombastické triky, ty mohutné válečné vřavy a dokonale vygenerovaná monstra. Zdařilé triky či megalomanské ohromující záběry nejsou pro mně měřítkem kvalitního filmu. Naopak. To, čeho si na této trilogii cením, je Jacksonova práce s detaily, jeho invence, to jak dokáže ze zdánlivě banální situace udělat emocionálně působivý moment, nebo to jak vede herce. Ať už jde např. o esoterikou dýchající scény z Lothloriénu ve Společenstvu, předávání darů Galadriel, kýčovitou a přitom nádhernou scénu s Arwen ve Dvou věžích, subtilně pojatou scénu Eowyn s Červivcem a následné utržení praporu při příjezdu Gandalfa a spol. atd. Byl by to dlouhý výčet, dokazující, jak velikou obrazovou fantazií Jackson disponuje. Tam, kde by jiní pouze standartně odvyprávěli příběh, tam Jackson naseká spoustu "pídžejovských machrovinek", které činí dělají z filmu nezapomenutelnou podívanou. Jediným problémem je, že těch obrazových vjemů je v každém dílu tolik, že člověk není schopen vše strávit na "jeden zátah" a vstřebá se to až tak na druhé, třetí skouknutí. A to je i problém NÁVRATU KRÁLE. První polovina na mně nenechala žádný emocionální dopad. Po vynikajícím začátku se Sméagolem se děj se příliš rychle řítil kupředu, scéna střídala scénu a přitom jsem velice silně pociťoval, jak ruka střihačova mocně úřadovala. Zde věřím, že výsledný dojem značně napraví rozšířena verze...Druhá polovina ale zahnala mé chmury. Ani ne tak díky mohutné bitvě (která je pro mně spíš ódou na schopnosti programu Massive se spoustou počitačově vygenerovaných figurek a modelem a v podstatě mně nechala chladnou), ale právě díky těm úchvatným momentům , jakým byla třeba Faramirova sebevražedná mise. Dále scéna v Hoře osudu - Eliah Wood a Sean Astin z ní díky svým hereckým výkonům dělají fantastickou podívanou. Ten Frodův výraz tváře, když.....ale ne, nebudu spoilovat a hlavně to se musí vidět....A ta tolik kritizovaná závěrečná scéna loučení? Tak nevím, jestli jsem divnej já, nebo ostatní, ale mně nepřišla vůbec dlouhá, naopak je strašně krásná, dojemná a možná nejlepší z celého filmu.... ()

Galerie (195)

Zajímavosti (205)

  • Během tří dílů filmové série bylo vyrobeno na 40 000 kostýmů. (Kuny27)
  • Prsten, který má Elrond (Hugo Weaving) v Šedých přístavech, je Vilya, jeden ze tří elfských prstenů moci, též známý jako Safírový prsten či prsten vzduchu. Elrond pomocí něj mohl chránit Roklinku před zlem i zubem času. (vojtaruzek)
  • I po Sauronově (Christopher Lee) porážce zůstalo původně gondorské město Minas Morgul nadále opuštěné. Přetrvávala zde zlá energie prstenových přízraků nazgůlů. (Nick321)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama