Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 655)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jackson to dokázal! Jen škoda toho jednoho Oscara chybějícího k překonání přeslazeného Titaniku a přetáhnutého Ben Hura. Tedy, Návrat krále je rovněž přeslazen a přetažen, jenže způsobem, který mě mnohem více bavil. 90% Zajímavé komentáře: Radyo, Lima, Melies, kiddo, Hal_Moore, Pacco, wipeout, Baudelaire ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som videl časť prvú, pomyslel som si zázrak, alebo náhoda, že sa toto Jacksonovi podarilo. Pri nepatrne slabšej dvojke som si mal pocit, že to ide dolu vodou, no opusná tretia časť ma vyvrátila z omylu o 360stupňov! Netušil som, že na štvorhodinový film sa dá pozerať temer bez prestávky s otvorenou hubou, ale čo viac treba napísať? Snáď to dokazuje počet Oskarov, ktorá získala celá séria, čo činí sedemnásť sošiek, čím predčili aj Godfathera. A podľa mňa právom Veľká vďaka patrí však aj hercom. Áno, sladučký Elijah urobil svoje, no mňa upútal Sean Astin, no a McKellen, Mortensen a spol. ani nehovorím. 100%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa dá ísť ďalej? Nedá sa vrátiť čas. Ale niektoré rany sú príliš hlboké a nikdy sa úplne nezahoja.“ Strhujúce herecké výkony, strhujúce veľkolepé akčné scény, divoká a krásna príroda Nového Zélandu, podmanivá hudba Howarda Shorea, fenomenálna magické scény vpíšuce sa do histórie minimálne žánru (príchod do Bieleho mesta, rozsvecovanie pochodní, prílet Orlov), monumentálne emócie a ešte monumentálnejšie počítačové triky. Na jeden šokujúci záťah (Ok, vcelku masívne dotáčky) nakrútená Tolkienova legendárna knižná trilógia však disponuje (na rozdiel od naoko neškodného SPOLOČENSTVA PRSTEŇA a DVOCH VEŽÍ, plniacich zdanlivo len účel premostenia medzi jednotkou a trojkou) predovšetkým melancholickou náladou. Do nej je ponorené dobrodružstvo a hrdinské činy, s ktorými sa (konečne to Jackson povedal nahlas) spája (ne)paradoxne zbabelosť, strach a paranoja. Hodina vlkov sa blíži a niektoré národy vyrazia do vojny. Mnohé posledný raz. Kino Považan NMnV 2004 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nad zemí leží dlouhý stín, na západ vztahuje temná křídla. Věž otřásá se; k hrobům králů blíží se osud. Mrtví procitají; vždyť přišla hodina pro věrolomné; u kamene Erech znovu budou stát a z hor uslyší troubení rohu. Čí roh to bude? Kdo je povolá z šerého soumraku, zapomenutý národ? Dědic toho, kterému přísahali. Ze Severu přijde, nouzí hnán: on projde dveřmi Stezek mrtvých. Film nádherný v každém detailu a pravý vrchol té nejmilovanější trilogie. Návrat krále je procítěnou tečkou jedné strhující cesty, která mi od základů změnila život. Každá část je plně docenitelná až po zhlédnutí rozšířené verze, ale u poslední etapy nejde ani tak o dějové zákruty jako o pocitový dopad. Zářným příkladem jsou Domy uzdravování, které zhmotňují mou představu z četby. A který díl že je nejlepší? Při čtyřech zhlédnutích z pěti si řeknu, že vedoucím střípkem mozaiky je Společenstvo, napopáté pak právě Návrat krále, ale Pán Prstenů je v mých očích jedním nepokořitelným celkem a nejlepší ságou v historii kinematografie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $377,027,325Tržby Celosvetovo $1,119,110,941║ Podarilo sa my zhliadnuť aj rozšírenú verziu, čo dokáže miestamy vďaka pridaným scénkam spestriť ale aj na druhú stranu zas pri niektorých úsekoch trošku zbytočne zbrzdiť dej. Tento Fantasy Film ma svoju úroveň ale tých 11 Oscarov je doslova dokonala premrštenosť, ktorú nikdy nepochopím a popri Spoločenstve prsteňa(100%), my tento diel hrá stále len nevýraznejšie druhé husle, nech sa na to pozerám akokoľvek vidím na tom že to malo omnoho vyšší potenciál ale keď si chce niekto niečo prifarbiť na svoj vkus len podľa výborných kritík tak prosím. Aspoň že tam nie toľko zbytočných komických scénok ako u Dvoch veží. /videl v kine 2x: 75%/ ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Poslední věta ve filmu, kterou říká Samvěd Křepelka (Sean Astin), je identická s poslední větou knihy: "Tak jsem se vrátil." (tb_23)
  • Na konečné korunovaci nového krále můžeme vidět Éowyn (Miranda Otto) s Faramirem (David Wenham) bok po boku. V prodloužené verzi se do sebe postavy dokonce zamilují, nicméně režisér Peter Jackson se rozhodl jejich vztah z filmu vystřihnout. (Lauri)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama