Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol světové kinematografie. Dílo (nejen Návrat Krále, ale celá trilogie) rozměrů doslova monumentálních, nevídané, a pravděpodobně nepřekonatelné. Peter Jackson si v síni slávy lidských dějin vydobil svůj flek a nikdo mu ho už nikd nevezme. Chybičky se najdou, ale jako celek naprosto uzemňující! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nudná slátanina, kde nějací malí lidé v sandálech furt jen žvatlají a žvatlají. Ale oku lahodí velkolepý luxusní háv, do jehož útrob jsou ti liliputi vsazeni. Zkrátka a dobře, je to jako kdybyste hleděli na lahodný nadýchaný muffin ve sněhobílém balení, jehož precizně upečený klobouček zdobí decentní vrstva francouzského čokoládového krému Pâtissière, ovšem jakmile se do něj zakousnete, bude chutnat jako týden odstátá stolice strýčka Fridricha po infarktu. Chápete, ne? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 5* protože s nimi nesouhlasím. Ten film je výborný, ale Jackson se až příliš snaží emočně rozsekat diváka a někdy je to až nepříjemné. Všechny ty dojemné scény tato snaha minimálně z části zabíjí. Kolik tu je scén, při kterých bych vytahoval kapesník? Skoro půlka filmu a to není moc zdravé. K tomu fosfor na platně?A Legolas? Ten digitální hraje možná lépe než skutečný... Asi sem jeden z mála co pochybuje o dokonalosti závěrečného dílu, ale přes jeho geniálnost a našlapanost je to na můj vkus příliš prvoplánovitě směrovaný film na city diváků. PS:Odula je slabá, čekal jsem o hodně více ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále měl před sebou úkol nejtěžší, ale vše dopadlo skvěle. Uzavření velkolepé trilogie kvůli desítkám postav narostlo do obří stopáže. Pán prstenů bude těžko hledat sobě rovného, protože Jackson v době natáčení ještě neměl takové technické možnosti a vyloženě si vyhrál s maskami, kulisami i reálnými lokacemi, které lépe vtahují do děje než přeplácané digitální efekty. Závěrečná bitva je dechberoucí a následné loučení emociální bomba. Tolkien by byl jistě spokojený. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • I po Sauronově (Christopher Lee) porážce zůstalo původně gondorské město Minas Morgul nadále opuštěné. Přetrvávala zde zlá energie prstenových přízraků nazgůlů. (Nick321)
  • Ve scéně, kde Aragorn (Viggo Mortensen) plamenně hovoří k vojsku před Černou bránou, má jeden z vojáků zhruba uprostřed záběru na nose brýle. Chyba je vidět i v několika dalších záběrech. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy Aragorn (Viggo Mortensen) mluví s králem mrtvých (Paul Norell), má pochodeň v levé ruce a meč v pravé. Když se však poté objeví další duchové, má pochodeň v pravé ruce a meč v levé. Poté zase opačně. (Mr.Hudson)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama