Reklama

Reklama

Kouzlo finské divočiny

(seriál)
  • Finsko Erämaan lumo (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seriál Kouzlo finské divočiny zachycuje nedotčenou krásu skandinávské divočiny, která je plná nehmotného přírodního bohatství, jako jsou ticho a klid, tma a nedotčená krajina. Seriál vypráví příběh o našem stále křehčím vztahu s přírodou i nejniternější touhou žít s ní v souladu a harmonii. V Kouzlu finské divočiny mimo jiné zažijeme pátrání po přirozené léčebné moci národních parků Oulanka a Paanajärvi, které představují jedno z nejunikátnějších přírodních dědictví na obou stranách finsko-ruské hranice. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Při ranní kávičce a u domácích, dnes obzvlášť vypečených, koláčků velmi příjemná procházka zemí více jak stotisíce jezer. Dokážu si tam představit dlouhou dovolenou, ale žít bych tam nemohla. Je to rozlehlá, nádherná ... samota a já jsem i člověk společenský. Celé je to zpestřeno pocitovou hudbou finské folkové hudebnice Veery. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry na krásnou finskou krajinu a její faunu ve všech ročních obdobích nebo doslova fantaskní pohledy na polární záři. To vše doplněné poutavým komentářem člověka žijícího v symbióze s přírodou a podkreslené téměř meditativní hudbou. V celé své celistvosti to považuji za jeden z nejkrásnějších dokumentů, co jsem zatím viděla. Jsem natolik plná dojmů, že bych nejraději hned opustila tu naši nepěkně civilizovanou společnost a vypravila se na daleký sever za samotářským dobrodružstvím, abych okusila trochu té harmonie se všehomírem. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásné. Takováto nezalidněná zelená krajina se mi líbí. Připomíná naše mírně zvlněné jižní Čechy s mnoha rybníky, kde je v CHKO stavební uzávěra. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tvl, o tomhle se dá máloco napsat, tohle se prostě musí vidět. I mně se kolikrát při těch zpomalených, mistrovsky úchvatných a vysoce rozlišených záběrech podbarvených finským (hudebním) folklórem a rozvážným komentářem Vladislava Beneše zpomalil tep a dech, uklidnil jsem se a pro tu chvíli, podobně jako autor, našel svojí vnitřní harmonii. Pro milovníky přírody, obzvlášť té severské, je tenhle dokumentární cyklus povinnost. ()

Iczena 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: nádhera. Chvílemi jsem měla pocit, že jsem přímo v těch krásných místech, na kterých se točilo. Úchvatné záběry přírody a všeho, co s ní souvisí. Dostalo mě to do naprosté pohody a klidu. Budu používat jako psychoterapii a na odreagování... Mrkla jsem i na originál, ale český komentář byl dokonalý. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama