Reklama

Reklama

Le Locataire diabolique

  • USA The Devilish Tenant
Krátkometrážní / Fantasy / Komedie
Francie, 1909, 6 min

Obsahy(1)

Nájemník se stěhuje do svého nového bytu. Má sebou pouze jeden kufr, ze kterého postupně vybaluje nábytek, obrazy, klavír, zrdcadlo a nakonec i celou rodinu. Brzy mu ovčem dojdou peníze na nájemné, což se nelíbí panu domácímu, tak vytáhne svůj kouzelný kufr, všecko zase sbalí zpět a prchá oknem. (jonyyy)

Recenze (36)

Radko 

všechny recenze uživatele

Sťahovanie, odsťahovanie a šikovná pomsta nenásytnému prenajímateľovi za 6 minút. To všetko vo filme sto rokov starom. Je ešte nejaká námietka o zdĺhavosti filmov nemej éry? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Co se dá všechno přinést v malém kufru? Tak především ubrus, stůl a židle, svícny, ale hlavně velký kufr. V něm už pak může být několik zrcadel, obrazů, skříní, klavír a v neposlední řadě čtyři osoby. Nábytek se přistaví ke stěně, obrazy se nahází na zeď a už se dá bydlet. V případě ukončení pobytu je vše možné sbalit do jedné minuty, z metrového kufru vyndat čtyřmetrový žebřík a jako správný gentleman odejít oknem. Díky za návod. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nový nájemník si přináší do domu pouze kufřík. Z něho postupně ovšem vytahuje několik skříní, stůl, obrazy a nakonec i celou rodinu. Když už nemá na zaplacení nájemného, situace se odvíjí zcela opačně a dotyčný prchá. Další ručně obarvený snímek s výbornými triky. Předměty jsou skládací papírové a snímek je docela veselý. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tvorba Georgesa Mélièsa (a nielen jeho) z obdodbia prvopočiatkov kinematografie, kedy nikto nemal šajnu do akých rozmerov toto umenie o sto rokov dozreje, je na dnešné pomery ťažko amatérska. Toto nieje výtka, toto je fakt. Ale v porovnaní s dnešným amatérskym filmom nebola Georgova fantázia a kreativita absolútne ničím ovplyvnená. Čistá hlava plná tvorčieho elánu a nápadov, ako využiť prostinké technické dispozície (statická kamera, piano background) dáva vzniknúť filmom, na ktorých sa aj o 4(!) generácie neskôr ľudia bavia (a bez nejakej sílenej nostalgie). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama