Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

applause 

všechny recenze uživatele

Než jsem šla na film do kina, tak jsem trochu věděla, o čem je, ale nevěděla jsem, co čekat. Bála jsem se, že to bude takový ten typický německý romantický film. Tento byl, ale netradiční a opravdu mě překvapil. Paradoxem je, že na to, že měl film spíše smutný děj, tak byl opravdu vtipný. Byly tam samozřejmě i dojemné chvíle, ale ty vtipné převažovaly. Nejlepší byla herecká dvojka Kostja Ullmann a Jacob Matschenz. Vtipné bylo, jak si ze Saliyai jeho kamarád utahoval. My jsme se s kamarádkou nasmály a nebyly jsme jediné. Samozřejmě film byl plný zvratů. Doporučuji, za zhlédnutí určitě stojí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na který jsem narazila náhodou v televizi a jsem ráda, protože kdybych se měla rozhodovat podle toho hroznýho plakátu a nudnýho názvu, tak by to nevyhrál a takhle jsem byla mile překvapena. Hlavní hrdina je sympaťák, nebylo to přeromantizovaný a to, že je to napsaný na motivy skutečného životního příběhu mi přijde trochu šílený. Klobouček. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 25.1.2017) Solidně natočený film z německé produkce, ve kterém se účelně mísí prvky komedie, romantiky a dramatu, těží zejména z nadmíru sympatického obsazení a ze samotného námětu, který mohl "napsat jen sám život". Saliya je člověk, který rozhodně ví, co chce, a jde si tvrdě za svým, a to i přesto, že mu svět neustále hází pod nohy klacky - důležité je však se při každém dalším pádu zvednout a pokračovat za svým cílem. Zkrátka moc mile natočený a zahraný snímek, který rozesměje i dojme. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když na tuhle limonádu přistoupíte, tak se pobavíte velmi slušně. Hlavní hrdina je sympaťák od pohledu, to se mu musí nechat, a roli slepého zvládl velmi solidně. Pár roztomilých fórků to vykoumá, je tam i několik dojáků, ale ve výsledku je to tak moc feel positive, až tomu hlavně ke konci nechcete věřit, že by to takhle optimisticky skončilo. Dokonce i ten Johann von Bulow, který v určité části pěkně zatápěl, na konci zbytečně vyměkl. Je to fajn německá komedie, která někdy zbytečně optimisticky plácala nesmysly. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

S německou kinematografií to zase tak špatné nebude. Tenhle film to dokazuje. Saliya byl sympaťák hlavně díky Kostjovi Ullmannovi. Já jsem s ním prožívala úplně všechno. Měla jsem pocit, že jsem se do této komedie přímo vžila. To se mi dlouho u filmu nestalo. Příběh byl až dojemný, jak se ten kluk dokázal poprat se všemi překážkami, které mu byly naservírovány. Nějak se mi ale nechce uvěřit, že tahle komedie byla natočená podle skutečných událostí, i když některé věci a události se nedají vymyslet. Ty stvoří sám život. Bylo to moc příjemné pokoukání. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama