Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
paniCirokova

paniCirokova (hodnocení, recenze)

Propaganda jak bič. Multikulti svět propojili ještě s inkluzí a všichni jsou v tom Německu veselí a radují se, jak jim to společně dobře funguje. 

Funferr

Funferr (hodnocení, recenze)

Tak Němci budování dokonalé multikulti společnosti berou opravdu vážně... Vymývání mozků o tom jak je úžasná promíchaná společnost a jak si všichni krásně rozumí... No soudruzi v SSSR mají vážnou konkurenci...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nadruhou stranu to evokuje dojem že tuhle super prestižní praci zvládne i slepej. :D Takže to trochu ten, fantasy nadech potřebuje... Což je podle mě pto německé komedie naprosto přirozené. ;)

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Dobrá komedie... Ze zvlaštní tematikou. Nejen z tou přistěhovatelskou.. Ale, necham být. :) Na to že to je podle skutečné události.. Je to povedené a místy i dost vtipné... Když pominu tu romantickou stranku. Jen jsem moc nepochopil proč nemohl používat běžné brýle, či dokonce čočky! Ten monnonuclee používal. Vsuvku z fotrem jsem taky moc dobře nevzal... Ale, ono jde spíš jen o tu myšlenku.. Než o to provedení. Jak z pohádky. Upřímně z 95% zraku by to bez hulky nedal. Paměť je sice dobrý přítel... Ale ve světě kde se všechno mění. Práce, postavení věcí, hostů.. Atd... Jako pohádka to prošlo... Bavilo mě to. :) 85%

CarloRizzi

CarloRizzi (hodnocení, recenze)

Na servru uložto Film najdete pod tímto názvem.

'Komedie..může prakticky slepý kluk být číšníkem a hrát fotbal..kuk na to..' Mein Blind Date mit dem Leben (20.17) DabCz

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Film jsme viděli s mojí krásnou přítelkyní (modelkou) v kině. V sále jsme byli jen my dva. Nikdo jiný! Užili jsme si to. Hodnotím 3*. Mojí krásné přítelkyni (modelce) se to líbilo více. 

na příspěvěk reagoval POruchaMOzku

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

DarkSikorski

DarkSikorski (hodnocení, recenze)

Jen ten popis zní opravdu... "komediálně". Beztak další Německá romantická kravina á la Rosamunde Pilcher nebo něco takového.

Reklama

Reklama