Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled na jeviště i do zákulisí světově známé sourozenecké baletní dvojice. Fenomenální tanečníci – dvojčata, která oslovila v minulých dvaceti letech celý baletní svět. My jsme měli možnost být u všech představení, kterými oba bratři končili svoji taneční kariéru. Natáčelo se v Drážďanech, Hamburku, Paříži, Dortmundu i v Japonsku. Položili jsme otázku: kam dál, kudy se budou ubírat jejich kroky – a to nejen taneční? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Stegman 

všechny recenze uživatele

S rozpoznáváním bratrů jsem problém neměl, ale dokumentu v mých očích ubralo body, že se všechno řečené po půl hodině začne omílat odznova. Místo pořádného rozebrání jejich techniky nebo porovnání s jinými tanečními dvojicemi Bubeníčkovi jen dokola mluví o tom, jak jsou zvyklí pořád pracovat a cestovat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při sledování konsternován. Živit se předváděním jakýchsi pohybů na příšernou hudbu mi nahání husí kůži. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho mi trvalo, než jsem se začal aspoň trochu orientovat ve všudypřítomné otázce „kdo je kdo“. A stejně se i potom pořád vracela nejistota. Radši bych se soustředil na obsah výpovědí apod., než se permanentně zabývat identifikací. Jasně, dvojčata mají spoustu společných zážitků a názorů, ale vedle nich taky spoustu individuálních - a tady to chudák divák nemá ani trochu ulehčené. Nebo snad mělo být záměrem představit bratry jako jednu osobu? No, nevím, nevím - to by možná mělo smysl, kdyby šlo o dvojčata siamská, a v takovém případě by jistě stálo za to vizuálně využít dokonalou synchronizaci tanečních pohybů... ale nechám toho, nebudu se pouštět do hypotetických a lehce cynických představ. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasický problém se dvojčaty: nikdy jsem netušil, který je Jiří a který Otto, kdy jsme v Drážďanech a kdy v Hamburku... Záběry s tanečními čísly jsou každopádně výborné, zbytek ujde. Pokud jste fanoušci baletu, klidně si libovolný počet hvězdiček přimyslete. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* dokument o našich slavných baleťácích, kde se dozvíte něco o jejich životě a kariéře. Hezky se na to kouká, ale jinak extra výpovědní hodnotu to nemá, takže jen 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama