Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paródia na frankensteinovské príbehy. Príbeh chlapca - siroty, ktorý sa na potulkách svetom ocitá na hrade baróna Frankensteina, uprostred sveta záhadných, ale občas i trochu smiešnych strašidelných bytostí. Hoci je každá z nich celkom iná, jedno majú všetci predsa spoločné - cítia sa osamelo a zúfalo túžia po troche lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Evergreen porevolučního dopoledního víkendového programu ČST, na který dnes už v programu komerčních televizí nenarazíte, protože by "musely" zaplatit za dabing, bez něhož to podle nich nejde. I na této pohádce je vidět Jakubiskův smysl pro velkofilm, pochvalme skvělou kameru i střih (však taky bylo z čeho stříhat). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Německo-československý počin, kdy na scénáři kromě Juraje Jakubiska spolupracoval i Jaroslav Dietl. Film je nenavazující slepenec jednotlivých sekvencí, které byly dokonale rozvinuty, až v seriálu Teta. Pozitivem snímku Pehavý Max a strašidlá je původní slovenský dabing, oproti české verzi Tety. 75% ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Film udělaný střihem sedmidílného seriálu Teta (1987). Na scéně opět mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraaběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max a hlavně ohromně sexy žena Barbara De Rossi. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Dávám za pět, protože mě maximálně pobavil už ten název. Slovenština je vážně srandovní jazyk, to dlouhé á u strašidlá, místo něčeho na zub se hledá něco pod zub a mozek dokáže zmrznout až na kost (dobrá dobrá, ta poslední hláška by byla vtipná i v češtině). Mimochodem, doufám že nebudu opětovně obviněn z prozrazování důležitých věcí z filmu (tzv. "spoilerů"), ale "pehavý" neznamená kulhavý nebo nemocný, jak jsem si původně myslel, ale pihatý. Jinak si pamatuju seriál z dětství, na jeho nádech záhadnosti, mysterióznosti a tak trochu hororu, a už tehdy mi na něm nejvíc vadilo, že se ze sympaťáka Alberta, který nosil coby módní doplněk na čele zip, měl hluboký hlas a obrovskou páru, stal zcela běžný týpek, který se ničím nelišil od ostatních nudných vesničanů, snad jen trošku té síly mu zůstalo. Jo jo, to je hned vidět, jak láska člověka ničí, strhává z výšin, zprůměrňuje. A to ještě bláznil kvůli Barbaře de Rossi, která sice je docela hezká, ale ve filmu moc charakteru neprokázala, chudáka Alberta odvrhla jen proto, že ho viděla jednou (ne vlastní vinou) opilého, zatímco po všech stránkách deficitního Skameneho by si klíďo píďo vzala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec Max sa ocitne na starom hrade s celým panoptikum podivných, strašidelných bytostí. Postupne sa s nimi spriatelí, spozná ich životné osudy a pomôže im nadviazať dobré vzťahy s dedinčanmi, ktorí žijú v podhradí. Snímok "Pehavý Max a strašidlá" (Freckled Max and the Spooks) je v podstate len zostrihaná verzia televízneho seriálu "Teta" do podoby celovečerného filmu. Tento ťah sa filmovým producentom celkom vydaril. Avšak predsa len by som potenciálnym divákom odporučil, aby si radšej pozreli klasickú sedemdielnu sériu. *** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Pri natáčaní scény, kde Albert (Gerhard Karzel) dostane prvý skutočný bozk od Kláry (Barbara De Rossi) a následne spadne do jazera, sa herec skoro utopil. Pod šatami mal vypchávky, ktoré nasiakli vodou a ťahali ho pod hladinu. (Raccoon.city)
  • Albertovi (Gerhard Karzel) pripevňovali plastový zips na čele lepidlom, z čoho mal početné vyrážky, ktoré sa museli zakryť mejkapom, a preto trávil v maskérni aj dve hodiny. (Raccoon.city)
  • Natáčanie prebiehalo v Hallstadte, Salzburgu, Dachsteine a Boskoviciach. (dyfur)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Reklama

Reklama