Reklama

Reklama

Příběh malého tučňáka

  • Česko Příběh tučňáčího mláděte (více)
Velká Británie, 2015, 53 min

Režie:

John Downer

Hudba:

Will Gregory

Hrají:

Kate Winslet (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Tento kouzelný film dokumentuje život a všední dny čerstvě narozeného malého tučňáka císařského, a to od okamžiku, kdy se vylíhne z vajíčka, po jeho první setkání s mořskou vodou. Tučňáci císařští vyrůstají na nejchladnějším místě zeměkoule v antarktické zimě. V tomto koutě naší planety jsou tučňáčí mláďata nucena zápasit s nemilosrdnými životními podmínkami. Strašlivé sněhové bouře tam nejsou žádnou vzácností a vnější teplota může klesnout až na minus šedesát stupňů Celsia. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (11)

otík 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrázky ze života jednoho malé tučňáka, kterého kamera sleduje od narození až po nabývání dospělosti skokem do vody a odpoutání se od rodičů. Těžko hodnotit, jestli je příběhem skutečně pouze jednoho malého tučňáka, nebo je to tak šikovně sestříhané. Každopádně obrázky jsou nádherné a komentář čtený Jitkou Ježkovou se dá přežít. Hudba: Will Gregory ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádnému potomkovi se nelíbí být pokárán." Tučňáky považuju za největší komedianty ve zvířecí říši, takže mě bavily všechny výskoky z vody, sjezdy po ledu na břiše nebo trénink na mateřství se sněhovými koulemi. Jenže zábavy bylo málo. Místo toho drama střídalo drama, chvíli hrozil buřňák, pak mráz nebo se malý zvědavec zatoulal. Mám doma jednoho potomka, který má evidentně geny z tučňáka, ale po zhlédnutí tohoto snímku už chce být zase člověkem. Nejsem si jistý, jestli je to dobře. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli to bylo fakt dokumentární, nebo už to bylo hrané-každopádně krásný film o krásných tučňácích...95% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama