Reklama

Reklama

Káva a cigarety II

  • USA Coffee and Cigarettes II
Krátkometrážní
USA, 1989, 8 min

Obsahy(1)

Další krátkometrážní počin Jima Jarmusche nazvaný "Coffee and Cigarettes (Memphis version)" opět zobrazuje prostředí zaplivané kavárny, kam přišli dva mladí černošští sourozenci (Joie a Cinqué Lee) popít trochu kafe a vykouřit několik cigaret. Steve Buscemi coby vtíravý "číšník" si přisedne, aby povyprávěl svou teorii o Elvisovi. S velkým zájmem se jeho povídání nesetká, možná i kvůli ne zrovna dobré náladě obou sourozenců. (Grunge)

(více)

Recenze (30)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu velkej kvalitativni posun. Dej se tentokrat odehrava v mnohem hezci, i kdyz porad nic moc kavarne, opet se tu keca o kafi, cigaretach a tentokrat i o Elvisovi a oblikani. Coz by samo o sobe jeste zadnej zazrak nebyl, ale tentokrat se tenhle kratas muze oprit o perfektni herce, mezi dvojcatama to totiz paradne jiskri a Buscemi je perfektni prudic. Akorat tu chybi nejaka pointa, Buscemi proste vypadne. Nicmene tahle Kava a cigarety me bavili. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Druhá část Coffee and Cigarettes (Memphis version) je jednou z největších perel celého souboru krátkých epizodek právě o nenucených konverzacích o kávě a cigárách. Jako vždy dokonalý Steve Buscemi a jeho teorie o Elvisovi a diverzitě dvojčat vytváří v kombinaci s analogií ohledně Jarmuschova filmu Mystery Train perfektní kraťas. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vtipné, založené na kontrastoch. Baliace cigarety obyčajné cigarety, dobré a zlé dvojča. K tomu všetkému geniálny Steve Buscemi, ktorý rozpráva svoju teóriu o zlom Elvisovom dvojčati a dvojičky - Joie Lee a Cinqué Lee, ktoré sa neustále hádajú. Všetko v excelentnom háve alá Jarmusch. " myslím, že tohle Elvis neřekl, to bylo určite jeho zlé dvojče" ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se mi zdá o něco lepší než první. Má to podnázev Memphiská verze. Hrajou tam vedle Steva Buscemiho i Joie Lee a Cinqué Lee, který se neustále hádají a mají opačné názory. A až se tam připlete Steve, to je teprve něco. Je to aspoň delší a to se mi zdá lepší. Člověk o nich víc zjistí. Připomíná mi to hádky mezi mnou a bráchou. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama