Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1964. Sověti úspěšně vyslali člověka do vesmíru, na Západě probíhala Beatlemanie a v Československu ve volbách opět vyhráli komunisté na 98,4 % a student Karel Dvořák chce postoupit do druhého ročníku na pražské technice. Chybí mu poslední zkouška u mladého aspiranta France. Udělá ji? Eva Martináková ze Slovenska nastupuje do prváku, bohužel natrefí na panovačnou spolubydlící Radku, která v ní vidí případnou sokyni. Tatínek Karla Josef v práci dostane coby vzorný pracovník přihlášku do KSČ. Dá se vůbec říct ne? Maminka Karla Jana má problémy s kolegyní Kamilou a navíc dostane anonym, že ji Josef podvádí... Semínko pochyb je zaseto... Je to pravda, nebo ne? Jak se Karel seznámí s Evou a proč ho aspirant Franc najednou nemůže vystát? Sledujte pilotní díl původního českého seriálu Vyprávěj. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s těmi, se kterými prožijeme příštích 40 let. Ano, i s Jardou Francem. Komu přišel úvod po příběhové stránce takový nijaký, toho musely potěšit retro rekvizity. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Píše sa rok 1964 a rodičia nášho rozprávača sa stretávajú na vysokej škole a dávajú sa postupne dokopy. Formujú sa prvé priateľstvá, lásky a nájdu sa aj prvý nepriatelia. Prevedenie: Milujem túto dobu a tak som rád že podobný seriál uzrel svetlo sveta. Herecký kasting je dokonalý a priznám sa, že ma nikto neirituje, čo sa už dlho nestalo. Príbeh má svižné tempo a je dokonalo pozerateľný a vykresľuje svoju dobu. 94% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....,prvá časť najlepšieho seriálu,ktorý vznikol po revolúcii v r.1989 (v ČR i SR )......retro rozprávanie....ukážky dokumentov tej doby ...dobre vybraní herci....ozaj dobré ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Když odjíždějí z nádraží „Pardubice-střed“, tak z okna vlaku jde vidět, že vlak vyjíždí ze stanice Karlovy Vary (horní nádraží) – jde vidět stará lávka a domy v Buchenwaldské ulici. (spineldraic)
  • Televizor na studentském pokoji je Tesla 4208U „Narcis“ z let 1960–1961 od výrobce Tesla Pardubice. (sator)

Reklama

Reklama