Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda funguje perfektne ako zoznamovačka s najobľúbenejšou rodinkou na svete. Kiežby takto fungovali piloty seriálov, ktoré majú väčšinou na to dvojnásobne väčší časový priestor (cca 25 vs 50 min.) Ako bonus poslúži Vianočná atmosféra a Bartov "Batman". Škoda len že niektoré postavy ešte nedabujú moji obľúbení dabingový herci. 4,5* ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsonovi jsem začal sledovat jako malej, ale to už byli novější série a zamiloval jsem si je. Po nějaké době jsem došel i k těm úplně původním, které samozřejmě kvůli kvalitě animace nejsou tak super jako ty novější, které mají už jasně dané prostředí. Přesto jsou Vánoce u Simpsonových podle mě jeden z nejlepších dílů. Jako menší jsem to nijak zvlášť nevnímal, ale teď jako táta se dokážu více nacítit do Homerovi situace a užít si vše co tato epizoda nabízí. 5 hvězdiček jsem nedal jen kvůli zmíněné animaci. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec první díl toho nejúspěšnějšího seriálu všech dob uchvátí diváka svým originálním stylem humoru, svou osobitostí a těžkou pohodou. Nejsilnějším prvkem seriálu je možnost lehce se identifikovat s některou z ústředních postav. ❗SPOILER "V prvním seznamovacím dílu musí Marge vynaložit všechny své roční finanční úspory, střádané na vánoční dárky, na odstranění Bartova tetování. A jelikož Homer nedostal v práci vánoční prémie, blíží se rodinná katastrofa. Tu zažene Homer prací jako Santa Claus v obchodním domě. Když si z výplaty odnáší pouhých 13 dolarů, dá na rady svého kamaráda Barneyho a jde si vsadit na chrtí dostihy. V nich sice prohrává peníze, ale zachraňuje šťastnou shodou náhod Vánoce, když přinese domu chrta jménem Spasitel, který se tak stane neochvějnou součástí rodiny Simpsonů."❗ O tom, že i prohra může být výhrou. Špica! Plná palba. 👌 (22.04.2021) ()

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Vánoce u Simpsonů • Hodnocení IMDB 8,2 • U nás poprvé vysíláno 26. února 1993 v USA 17. prosince 1989 • Marge – není ten náš kluk roztomilý, taťko? Bart: Rolničky, prdlačky, Batman je pako, po hlavě spad do hnoje a smrdí mu sako. • Tak takhle to všechno začalo. Humor ještě není na úrovni pozdějších řad zato příběh je daleko propracovanější než u dnešních dílů. Poznáváme hlavní postavy a jejich chování • 80/100 • První díl pro: Homera, Marge, Lisu, Barta, Maggie,Abea, Patty, Selmu, Barneyho, Vočka, Ralpha, Lewise(ten hnědej klučina), Wendela(ten kluk bledý kluk) Milhouse, Martina, Pana Burnse, W. Smitherse, Skinnera, Neda, Todda, Larga (ten z hudební výuky), Sněhulky II, Spasitele, Sherri a Terri ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Homer nedostal Vianočné prémie a tak musí Vianoce zabezpečiť z iných zdrojov. Príjme prácu Santa Clausa a všetky peniaze sa rozhodne zhodnotiť na psích pretekoch. Všetko vsadí na jednu kartu a to na psa menom “Spasiteľ”. Prevedenie: Pilotný diel seriálu, ktorý pobláznil celú Ameriku. Dá sa ku vytknúť absencia humoru, na ktorú sme z novších častí zvyknutý ale zas má v sebe Vianočné posolstvo tak to nebudem hodnotiť nijak tragicky. 90% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • V této epizodě má Barney Gumble blonďaté vlasy, zatímco v pozdějších epizodách má vlasy hnědé. (henrycruel)
  • V úvodní znělce této epizody chybí záběr s Bartem u tabule a závěrečný gaučový gag. (henrycruel)
  • Jde o jedinou epizodu seriálu Simpsonovi, která měla premiéru v 80. letech minulého století. (henrycruel)

Reklama

Reklama