Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky Bartovu podvádění při testech inteligence má tradiční předvolání rodičů Simpsonových k řediteli Skinnerovi netradiční průběh: dozvídají se, že školní zlobil je vlastně geniálním dítětem a jako takový patří do specializované školy. Doma má Bart zlaté časy – v nové škole peklo... (Česká televize)

Recenze (17)

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda má stále zajímavou zápletku, ale nebavila mě tolik jako první. Nebylo tu nic moc čeho bych se mohl pořádně chytit a spíš jsem vše bral více jako delší skeč. V dnešní době dlouhých epizod to uteklo velmi rychle a horší animace mi zážitek kazí. Stále jsem si, však sledování užil, ale nejsem největší fanda původní série. ()

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Hodnocení IMDB 7,8 • U nás poprvé vysíláno 15. ledna 1993 v USA 14. ledna 1990 • Bart: hele Lízo nesmíme prošvihnout chlápka s burákama. Marge: Tady se buráky neprodávají. Homer: Nemají tu pívo ani utopence :/ • Homer: Takový Einstein určitě neměl na růžích ustláno a přesto nakonec vynalezl žárovku • 75/100 • První díl pro: Ednu, Richarda (kámoš Lewise) ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyměním hmotnost tenisáku na osmém měsíci Jupitera z mojí housky za hmotnost ptačího pírka na Neptunu z tvojí svačiny."..."Vyměním tisíc pikolitrů svýho mlíka za pintu tvýho."..."Ty Barrte, dám ti svůj koláč, když mi vypočítáš..." - "Vlez mi na záda." Ano, géniové umí být často pěkně otravní. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání lepší, než první díl. Bart oproti pilotu otočil svou osobnost a 180° a tím se dost možná seriál zachránil. Osobně se mi dost líbily matematické výpočty a třída geniálních dětí. Tedy, inteligenčně, ovšem... obávám se, že s takovými povahami život nebudou mít nejjednodušší. Tak či tak, oproti předešlému dílu obrovský posun a tak přimhouřím oči a posunu ručičku vah směrem k vyššímu hodnocení. Poučení z epizody: Zmrdi, udavači a šikanátoři vládnout světu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V neskorších sezónach by z toho tvorcovia asi vyťažili viac, ale ako druhá epizóda nastávajúceho fenoménu ide o geniálne dielko. Fóry nemajú chybu, len to navštevovanie špeciálnej školy je pre Barta skôr nudou, osobne som čakal, že si bažantov bude patrične vychutnávať. Ale ako hovorím, tak by sa dialo až neskoršie. Zo všetkých účinkujúcich vám nebude najviac ľúto Barta či Martina, ale riaditeľa Skinnera. Je škoda, že sme sa nedočkali jeho reakcii na správu, že sa Bart vracia... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (19)

  • Když se Homer přijde zeptat Barta, jak se měl ve škole, tak za sebou nechá otevřené dveře. V pozdějším záběru jsou ale zavřené a v dalším opět otevřené. (Duoscop)
  • Původní scénář obsahoval scénu, ve které Dr. Pryor mluví s rodiči Martina Prince o tom, že jejich syn selhal u IQ testu a měl by jít do školy pro mentálně retardované děti. (henrycruel)
  • Během vyučování napíše učitelka na tabuli příklad a zeptá se Barta, jestli mu rozumí. V dalším záběru už ale příklad na tabuli není a učitelka jej píše znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama