Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum.  Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme... svého nejlepšího kamaráda. Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (89)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Taková francouzská verze filmu Když si Chuck bral Larryho, ale řekl bych že Francouzi jsou v těch komediích celkově o třídu vejš než Američani.. Adama Sandlera i Kevina Jamese mam rád, ale Tarek Boudali a Phillippe Lachau mě bavili víc, protože to co předváděli musí snad rozesmát každýho.. hold Francouzi umí.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Márne som čakal, že na mňa čaká poriadna dávka ironicko-sarkastického humoru. Napokon z toho bolo len I Now Pronounce You Chuck and Larry vo francúzskom kabáte, s malými obmenami. Takže o originalite sa žiaľ hovoriť nedá a Tarek Boudali sa v tomto prípade moc nepredviedol (jeho predchádzajúce filmy sa mi zdali minimálne o triedu lepšie). Zopár vydarených scénok a hlášok, ale inak žiadna sláva. Škoda, rozhodne som čakal viac. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád, dokonce je vyhledávám. Jako to ale bývá u všeho, občas narazím i zde. Tareka Boudaliho, který tento film režíroval, a i si ve filmu zahrál, mám rád. Viděli jsem jej asi už ve třech komediích a vždy mě neskutečně bavil. Tady se to úplně nepovedlo. Nemohu říci, že by to nebylo zábavné. Občas jsem se zasmál, má to dobrou myšlenku, nechybí typický francouzský humor. Čas od času to ale hodně tlačí na pilu, je to chvílemi zbytečně přehnané a lehce to zapadá do trapných vtípků, které nikoho nezajímají a jsou ohrané. Je to škoda, těšil jsem se hodně a byl jsem mírně zklamaný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Promrhaný potenciál. Ne že by to bylo úplně špatné a já se ani jednou nezasmál. Nicméně situace, které měly vzejít z kulturních odlišností, se tady příliš neobjevovaly a to je pro mě zklamání. Co se samotného přestírání týče, tak to bavilo, ale jen chvilku. Po čase se to okoukalo. Nejvtipnější postavou je tak úředník z imigračního, který chce povedený páreček nachytat. Nicméně po Alibi na klíč jsem od dvojice Boudali-Lacheau čekal větší pecku. 55% ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Vskutku slabší kúsok práce Boudaliho a Lacheaua. No poňatie dnes už pomerne prehnane vážnej spoločenskej témy je vydarené. Bez akejkoľvek súdnosti a tiaže na svedomí sa pustili do LGBT komunity, ktorej bytostná existencia priamo úmerne rastie s počtom predaných pesničiek pop kráľa Freddiho. Takže rastie rýchlo. Presne takýchto filmov, ktoré vstyčujú provokačný prostredník krehkej morálke menšinových aktivistov je málo. Nakoniec v tomto filme nik nikoho neuráža ale kvalitne zabáva. Avšak títo dvaja, respektívne traja kamaráti vedia robiť oveľa väčší humor. Ale ako letné kino celkom fajn film. [60%] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu jde vidět plakát filmu Zkrocená hora (2005) na zdi v bytě hlavních protagonistů. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama