Reklama

Reklama

Mají i zvířata svá práva?

(TV film)
  • Česko Mají zvířata práva? (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V rozporu s nejnovějšími vědeckými poznatky a humánním přístupem ke světu se k mnoha zvířatům stále chováme jako k pouhým biologickým strojům... Už více než půl století věda radikálně mění naše vnímání zvířat. Ukazuje se, že jsou inteligentnější, komunikativnější a citlivější, než jsme si mysleli. Je možné zlepšit životní podmínky hospodářských zvířat v chovech, na jatkách a ve vědeckých laboratořích? Nebo bychom měli od využívání zvířat úplně upustit? Bylo by účinnější vyžadovat od lidí větší zodpovědnost, nebo spíše přiznat zvířatům více práv? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podnětný a zajímavý snímek, přinášející řadu námětů k zamyšlení. Divákovi se dostává informací o pokroku na poli boje za práva zvířat, ale i hrůzné podívané spojené s průmyslovými velkochovy a s krutým zacházením s živými tvory, jehož účelem je především ekonomický profit. Slovo v dokumentu dostali lidé všeho druhu, od uznávaných filozofů, zoologů a etologů (Jane Goodall), přes majitele cirkusu, který má zvířata evidentně rád a dokáže své postoje podpořit rozumnými argumenty, radikálnější nové abolicionisty, Stranu zvířat nebo švýcarského právníka žalujícího rybáře za chycení štiky (jenom čekám, kdy se dočkáme žalob za zabití mouchy nebo pavouka) až po extrémisty, kteří by nejraději kriminalizovali i dojení krav a na něž sedí jako ulitý čtvrt století starý výrok jednoho mého kolegy:"Budou ochraňovat všechny možný zvířata a na lidi se vyserou!" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Všemožné pohľady na práva zvierat, od tých základných, ako zamedzenie týrania, až po absolútne právo na slobodu. O myšlienke abolicionizmu zvierat som počul prvý krát, odmietajú chov hospodárskych zvierat ako taký, pretože akokoľvek sú chované, vždy skončia na bitúnku. Trochu nedomysleli to, že pre niektoré druhy zvierat by to predstavovalo takmer koniec živočíšneho druhu. Nakoniec to už ani nie je etická otázka, ale filozofický problém, ako sa k hospodárskym zvieratám postaviť. Dokument to vyriešiť nemohol, ale dal mi k dispozícii rôzne názory, takže splnil svoj cieľ. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

V dokumente sa rozoberá dôležitá téma práv zvierat. Čo vlastne znamená pojem práva zvierat a aké práva by sme mali zvieratám prisúdiť? Rôzne názory na túto vec hovoria aktivisti, filozofi a iné osobnosti, ktoré sa do TV dostanú len zriedkakedy (Gary Francione, Antoine Goetschel, Steven M. Wise, Peter Singer a iní). V dokumente je tiež ukázaný posun dopredu v oblasti ochrany zvierat za posledné desaťročia, čo je pozitívne. Určite sa oplatí pozrieť! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument zabývající se otázkami, jestli mají mít zvířata svá práva a jestli je správné, jak se k nim v dnešní době chováme!! Je to správné? Podívejte se a napište mi zprávu.. Můj názor by se Vám totiž nemusel líbit, tak se dnes zdržím komentování. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama