Reklama

Reklama

Death Force

  • USA Fighting Mad (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Doug Russell (Leon Isaac Kennedy) spolu s komplicmi Marellim a Magheem ukradli zásielku zlata na Filipínach. Krátko nato letí Doug s podrezaným hrdlom cez palubu a jeho dvaja kamaráti si to namieria za krajším zajtrajškom. Doug má však šťastie, ujme sa ho dvojica japonských vojakov skrývajúcich sa tu ešte od vojny, tí ho vyliečia a zasvätia do tajov východných bojových techník. Po čase je natoľko silný, že sa rozhodne vydať do New Yorku, aby našiel bývalých obchodných partnerov. Chcel by si s nimi prehodiť zopár slov a ako pomôcku na rozprúdenie konverzácie si nesie katanu. (beso74)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Výtečný energetický blaxploiation/kung-fu revenge flick, ikdyž low-budget, tak jinak velmi nápaditý film, se spoustou chladné a místy krvavé akce a s atraktivní přehlídkou různých bojových umění, samurajský meč speciálně vycvičeného hlavního hrdiny (Leon Isaac Kennedy), je ostrý jako břitva, je tu spousta pro mě překvapivých scén dekapitace, hlavně ke konci, menší prvky gore v rámci nízkého rozpočtu docela dobré, a hlavně pak popocorn zábavy. Ve filmu krom různých bojových umění a masakrů (které se s asijskými filmy asi nedají moc srovnávat, ale určitě mají svoje kouzlo), byla i velmi dobře zfilmována melancholicko/sentimentální romantická vsuvka, s jak jinak než sladkým a trochu vlezlým ústředním hudebním motivem (ve své době hit). Hezká scéna v kadeřnictví a pak finální zúčtování, atraktivní lokality, kde se natáčelo (Tichomoří, Los Angelex, Mexico). Právě z těchto málo známých flicků ze 70s, například takový Quentin Tarantino čerpal inspiraci. Jeden z těch lepších Santiagových filmů. Pro tyhle filmy, tu dobu, mám prostě slabost, proto hodnotím tak jak hodnotím. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřímějších inspiračních zdrojů pro KILL BILL. DEATH FORCE je kombem mafiánských blaxplotation Freda Williamse a lá HELL UP IN HARLEM a hong kongských kung-fu filmů. James Inglehart tu hraje čerstvého veterána vietnamské války, který se chce před odchodem domů obohatit kšeftem se zlatem. Jeho dva parťáci ho ovšem zaříznou, hodí přes palubu do moře -- polomrtvý Inglehart však skončí na pláži malého ostrova, který obývá již od konce 2. sv války dvojice japonských vojáků. Ti ho vykurýrují a jako bonus ho naučí skvostně zacházet se samurajským mečem. Pomsta je tedy na cestě. -- Já jsem měl tu čest vidět verzi filmu, která má 110 minut, což ju zhruba o 25 minut víc, než by DEATH FORCE měl kdy mít. Přesto mě tu bavila celkem originální zápletka a drsná všehochuť, která má být typická pro Santiagovu tvorbu. Co mě trochu štvalo byla hrozná hudba, poněkud soft smrtící efekty a velmi excentrický výkon hlavního padoucha Leona Isaaca Kennydyho. ()

Reklama

Reklama