Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Červenú volavku sa dobre pozerá, čo je zásluhou najmä architekta, kameramana a nakoniec aj Lawrencea, no dobre, aj Lawrenceovej. Niekoľko "fajnových" scén, ako tá s depiláciou vrchnej vrstvy kože a samozrejme všetky, kde spoznávame architektonické skvosty našeho hlavného mesta. Len škoda, že celý príbeh nie je zasadený do Blavy aj v scenári. Aha, a sme pri scenári. Mal som dojem, že o čo v ňom ide nevedel ani Lawrence a preto sa tak sústredil na kompozíciu a atmosféru každej scény. Premýšlať, kto koho práve zrádza v konkrétnej scéne a kto sa ako vyspal a pre koho práve kope je dosť náročné a vzhľadom na zápletku vystrihnutú ako zo studenej vojny a zo starej bondovky som v tom zmysel hľadať ani nemal chuť. Maximálna vážnosť mi nevadila, záverečné zvraty aspoň osvetlili, o čo železnej Dominike išlo a absencia akcie mi vyhovovala. Či bola štylizácia Schoenaertsovho ksichtu do toho Putinovho súčasť humoru ako od Saschu Cohena, alebo práve tej maximálnej vážnosti, to podľa mňa nevie ani ten nešťastný Lawrence. Prípadne či to vôbec na pľaci niekomu dochádzalo... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Americká představa ruských státních složek je působivá, podána s respektem a většina milovníků drsných špiónských filmů si přijde na své. Tajné služby v Rusku vyobrazuje jako mocenskou, tvrdou a nekompromisní hierarchii alfa samců a samic, ať už těch, co rozhodují, nebo těch, co vykonávají. Jako plíživou tichou sílu. Zákeřnou a přitom uhrančivou. Přesně to se snaží velmi zdatně ztvárňovat agentka v podání Jennifer Lawrence. Opět jedna z jejích odvážnějších rolí v minimalisticky pojatém a vcelku syrovém filmu se solidní zápletkou, skvělou studenou atmosférou moderní "cold war" a 2-3mi scénami plnými explicitního násilí. Jen ten náznak romance je tam trochu navíc, ale když to všechno budete brát jako part of the plan, dá se nad tím zavřít oko. Parádní Schoenaerts jako vždy a Charlotte Rampling jako démonická ůča přímo k zulíbání. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle fakt mohou natočit pouze amíci. Aby ve "škole pro děvky" nějaká holka dostala morální záchvat? Vždyť ty holky od mala umí věci, o kterých se člověku ani nezdá. Spoiler alert. Aby nakonec amíci převychovali dva ruské vysoce postavené agenty a přetáhli je na jejich stranu. V Rusku lidi věří ve stát a bojí se, víc je žene bič než cukr, amíci jsou víc individualističtí a ženou se za cukrem. Taky proto bylo vždy tolik přeběhů ze strany USA jinam. Celé naopak. Celé špatně. Celé pomoc. Tolik k obsahu, který irituje, až to bolí. Forma hezká, tleskám, ale když nevíš co s obsahem, hm, vypadá to jak z Tesca. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Potřebujeme odhalit elitního krtka, který v tom umí chodit. Tak na něj pošleme mladou šlapku, která má za sebou jako agentka dva měsíce výcviku a ještě to nedělá dobrovolně. Jistě. To má logiku. Celé je to zbytečně dlouhé, překombinované, nepříliš zajímavé a hlavně studené jak psí čumák. Žádné napětí, žadná akce, žádná velká gradace. Jennifer Lawrence není ani svůdná, ani smyslná, ani sympatická a už vůbec ne věrohodná. Nezachrání to ani to, že se každou chvíli svléká a předstírá antierotickou erotiku. Kromě toho svlékání platí pro ostatní postavy víceméně totéž. Ani sympatické, ani věrohodné. Chemie nulová, interakce bez jiskry, takže jeden charismatický Jeremy Irons to věru nezachrání. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 v Londýně. (Varan)
  • Cca v čase 01:13:00 při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v jejím dočasném bytě se ve střizích mění poloha vlasů a hlavy Dominiky. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama