Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 171 h 40 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(218)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (160)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukatelný televizní krimi seriál. Občas dobrý standard, občas je to jalovější. Viděl jsem možná všechny díly všech tří sérií. Ve třetí sérii jsem se však novému šéfovi v podání Martina Dejdara na chuť nepřišel. Ale zase působil solidněji než např. Prachař, který se občas choval (resp. měl roli napsanou) jako komická figurka a ne šéf policejního oddělení. 50% ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV Nova ukončila jasně průměrnou Kriminálku Anděl, aby o chvíli později přišla se seriálem Specialisté a průměrnost více-méně pokračuje. Název Specialisté je tak zcestný, že mě skoro vytáčí!! Jací jsou tohle specialisté!?! Tohle se mohlo jmenovat Kriminálka Anděl 2 a nikdo by neřekl ani popel! Obsahově je to naprosto totéž v bledě modrém, jen s jinými herci, takže srovnávání je celkem na místě. Velitelé Prachař vs Stropnický, ač oba výborní herci, tady jasně vyhrává pan (ex)ministr! Pánská dvojice detektivů Štáfek-Zadražil vs Taclík-Švehlík, asi taky lepší ta z Anděla, hlavně proto, že mladej Štáfek se na roli kapitána kriminálky moc nehodí a ti v Andělovi mají k ruce ještě Novotného! Dámské obsazení Dvořáková-Pidrmanová vs Kajnarová-Křenková naopak s přehledem vedou holky od Specialistů... Z celkového pohledu je tahle Kriminálka Praha s debilním názvem průměrné, ale srovnatelné pokračování Kriminálky Anděl a hodnotím je tedy naprosto stejným číslem: 53% (Případy 1. oddělení tak zůstávají neporaženy...) /// EDIT: úderem stého dílu zmizely poslední postavy z původní sestavy a na seriálu je to celkem silně znát... holanďan Erftemeijer s Leimbergerovou jsou nezajímaví, až nudní a celý seriál teď táhne (překvapivě výborný!) Hána, který o 17 dílů dřív vystřídal Zadražila, který to s Kajnarovou táhnul do té doby... A od Dejdara jsem asi čekal víc, zatím je o třídu níž než Prachař... ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Přes spoustu odpadů a kritiky mě se první díl velice líbil. Výborná kamera, záběry z vrchu na Prahu a tramvaj, herecké obsazení, Asi jsem dle některých komentářů divák IQ tykve, ale když vidím, co hodnotí ostatní plným počtem, tam se mi chce taky blejt. Pokud seriál pojede ve stejném duchu jako první díl, tak se těším na další díly. Holt nelze se zavděčit všem, diváci už jsou doslova zblblí a vypatlaní ze všech těch komiksů, céčkových akčních blbin,trapných komedií, že se jim nelíbí už téměř nic. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu až komické, v kolika dílech má aktuální policejní případ přímou spojitost s někým z týmu Specialistů, nejčastěji s jejich velitelem Vondráčkem – Útěk podle jízdního řádu (lupiči vykradou klenotnictví, unesou tramvaj a kdopak v ní zrovna jede, major Vondráček, který navíc jednoho z pachatelů osobně zná), Staří přátelé (s vyšetřováním pomáhá bývalý známý Vondráčka, který ho mj. v první epizodě v tramvaji držel jako rukojmí), Na scestí (vrahem je bývalý kolega Vondráčka, navíc je v přímém ohrožení syn Čermáka, který chodí do třídy zrovna úplnou náhodou s dcerou vraha, to jsou ale náhody), Šmírák (stalker obtěžuje dceru Lenku majora Vondráčka), Dobří sousedé (Vondráček se zlomenou nohou zaregistruje vraždu z okna bytu své dcery, všichni ho mají za blázna), Hvar (důchodci se začnou ztrácet zrovna v domově důchodců, kde je umístěna Vondráčkova matka), Duel (pachatel unese dceru majora Vondráčka Lenku a drží ji v garáži), Vondráčkovo tajemství (díky aktuálnímu případu major Vondráček zjistí, že jeho žena před deseti lety neumřela přirozenou smrtí, ale k úmrtí ji pomohla zdravotní sestra z nemocnice). Tak už jsme poznali celou Vondráčkovu rodinu, která zločin úplně přitahuje. No ale i ostatní kolegové se činí – Krevní pouto (do zločinu je zapleten bratr Májové Tobiáš, který následně od soudu inkasuje podmínku), Dívky (Panenka si pozve do bytu dívky, vražedkyně a ty ho přiváží k posteli a násilím ho drží v jeho bytě), Dvojí život (Májová se v baru seznámí s vrahem a je skoro unesena a zavražděna), Desetiboj (poškozeným je kamarád Panenky a Čermáka), Nehoda (případ vyřešen zejména díky sousedce Čermáka, která se stala obětí zločinu), Jakub a detektivové (do vyšetřování opět zatažen syn Čermáka, který je svědkem zločinu), Tajemství nevěsty (Zuzana Májová je pozvána na svatbu kamarádky, no a co se tam nestane, nevěsta je zavražděna), Den zúčtování (dojde k přepadení banky a kdo si v ní v tu dobu jakoby náhodou zrovna vybírá peníze, bratr Májové). Tohle kriminální oddělení vzniklo jen z důvodu, aby řešilo případy, které souvisí s členy tohoto oddělení… ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 10 minut jednoho dílu o jakýchsi motorkářích a s klidným svědomím tomu napálím odpad a v tomto případě se vůbec nestydím odsoudit něco, čemu jsem nedal čas. Tak ubohou, papírem šustící nelogickou napodobeninu amerického seriálu jsem dlouho neviděl. Prostě nejde vzít něco, co funguje v Kalifornii nebo kde a neschopně se to snažit překlopit k nám. Dávám tomu nula neschopných scénáristů. ()

Galerie (1 794)

Zajímavosti (37)

  • Slovo „bodyček“ v hokeji označuje bránění soupeři vlastním tělem. (SONY_)
  • Monika Třeštíková (Tereza Osláčová) v příběhu zahyne pádem pod vlak, kterým syn kriminalisty Lorence přijel z Plzně a ona sama jím měla jet do Brna. Její smrt ale způsobila elektrická jednotka řady 471 známá pod názvem CityElephant, jenž je schopná jízdy jen na stejnosměrné napájecí soustavě, přičemž Plzeň leží na soustavě střídavé a až do Berouna by ji musela táhnout jiná lokomotiva. Navíc jde o vozidlo pro příměstskou dopravu, které se na dálkových spojích, jako jsou vlaky Plzeň-Praha-Brno, nepoužívá. (Martin_L)
  • Řidič tramvaje sdělil lupičům, že z místa zátarasu popelářským vozem se dá dojet na konečnou v Hloubětíně za patnáct minut. Nejkratší trasa ale ve skutečnosti měří více než 12 kilometrů a tramvaj by tak musela v odpolední špičce jet průměrnou rychlostí více než 50 km/h. Z žádného místa, kudy projíždí linka 18, se nedá takto rychle dojet po kolejích do Hloubětína. (Martin_L)

Reklama

Reklama