Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simpsonovým naskočí na účtu za telefon neuvěřitelných 400 dolarů. A ještě méně uvěřitelný je původce takového utrácení: Líza. Je ovšem pravda, že tu sumu protelefonovala z velmi ušlechtilých důvodů – sponzoruje totiž brazilského sirotka Ronalda. Po chlapci se ale záhadně slehla země – a to je příležitost, aby Simpsonovi vyrazili do Brazílie! (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsonovci zavítajú do Brazílie, konkrétne do Ria, ako to asi tak môže dopadnúť. Našťastie je miestna komunita ešte šialenejšia než oni, takže hrozba absolútneho zániku krajiny, ako v prípade Austrálie, nehrozí. Homer je dokonca unesený, ak by vedeli, kým v skutočnosti je, asi by si vybrali iný cieľ. Máme tu sparodované viaceré brazílske stereotypy, najviac výsmechu sa ale aj tak dostane Homerovi ako typickému Američanovi v plavkách. Bohužiaľ s podobným úkazom sa miestni ešte nestretli, ale nabudúce budú vedieť. ()

Zajímavosti (9)

  • Když se Bart v letadle učí španělsky, tak má na obalu kazety Čmeláčího muže. V dalším záběru jsou ale kazety bez potisku. (Duoscop)
  • Epizoda vykresluje Brazílii se všemi místními stereotypy – od všudypřítomné kriminality, přes únosy, až po Brazilce jako absolutní sexuální nadsamce. V reakci na to brazilská Rada pro cestování zažalovala produkci Simpsonových za poškození pověsti. Jejich největší výtka přitom měla jistou logiku. Brazilcům vadilo především to, že Homera v epizodě napadnou volně žijící opice, které v Riu ve skutečnosti nežijí. (Duoscop)
  • V úvodní scéně, během Itchyho a Scratchyho, se objeví odkaz na film Cesta na Měsíc (1902). Konkrétně se jedná o scénu, kdy Scrachtyho hlava skončí v oku Měsíce. (Duoscop)

Reklama

Reklama