Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když ředitel Skinner při muzikálu s Itchym a Scratchym „Rubalové" prohlásí, že dívky nejsou tak dobré v matematice jako chlapci, je nahrazen novým ředitelem, který rozdělí školu na dívčí a chlapeckou část. Jakmile Lisa zjistí, že dívky se neučí nic o matematice, snaží se v převleku proklouznout do chlapecké školy, aby se mohla učit „opravdovou" matematiku. Skončí ale jako boxovací pytel Nelsona, a je nucena přemluvit Barta, aby ji naučil chovat se jako kluk. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devätnásta epizóda zo sedemnástej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" (Simpsonovci) sa volá "Girls Just Want to Have Sums" (Dievčatá ťažšie to majú...?). Kvôli prerieknutiu riaditeľa Seymoura Skinnera a následnému feministickému ošiaľu dôjde ku tomu, že sa springfieldská základná škola rozdelí na dve časti. Jedna je určená pre chlapcov a druhá pre dievčatá. Lisa Simpsonová je však z výučby v dievčenskej škole sklamaná a preto v prestrojení začne študovať s chlapcami. **** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno majú na konte viac vynálezov muži, ale spanie na pohovke vymysleli ženy, ako zisťuje Homer. A Marge ešte nadôvažok vymyslela spanie v psej búde. No a čo zisťuje Líza? Že chlapský svet nie je taká selanka ako si ženy myslia, respektíve ako si myslia dievčatá v jej veku. Jej prvá návšteva chlapčenskej časti po rozdelení školy na dve polovice pripomína tie najtemnejšie dystopické postapokalyptické sci-fi diela. Našťastie už bude nabudúce všetko v starých koľajách, pretože takto by to skončilo zrejme svetovou vojnou. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Originální název odkazuje na skladbu Cyndi Lauper, začíná skvělým Itchy-Scratchy muzikálem (odkaz na Lvího krále) s africkými rytmy, zazní také předělávka I Know What Boys Like od Waitresses a končí ukázkou Thick As a Brick od Jethro Tull. Výtečným je tenhle díl ale samozřejmě hlavně dějem - Skinner, snažící se zoufale zahladit své sexistické přeřeknutí (chlapci jsou v matematice nadanější než chlapci), feministky se svým "Jste horší než Hitler" a dívky učící se konečně genderově vyváženou matematiku '"Jak voní znaménko plus?" a "Jaké v tobě vzbuzují čísla pocity?" Výborné. ()

Zajímavosti (3)

  • Název epizody Girls Just Want to Have Sums je odkazem na píseň Cyndi Lauper „Girls Just Want to Have Fun“. (peeteno78)
  • Ředitel Skinner je přirovnán k Hitlerovi, což byl kancléř a diktátor nacistického Německa. (Duoscop)

Reklama

Reklama