Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David Kinemon je mladý syn zemědělce, který sní o tom aby s ním, jeho rodinou a sousedy bylo zacházeno jako s lidmi. Velmi mu záleží na Esther Hatburn, hezké, mladé dívce. David si jí oblíbí, bohužel mu je stále ze všech stran připomínáno, že je dosud nezralý a na vztah nepřipravený. (darek kartac)

Recenze (5)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Tak trochu neznámý, rozhodně ne ale nezajímavý film. Spíše naopak. Nezažil jsem moc filmů které by mě tak oslovili a dokázali vyvolat takové emoce jako to dokázal tento snímek. Příběh je skutečné výborný, odvíjející se v klidném tempu, míru a přátelství aby posléze přišlo pěkné drama a napětí. Přemýšlím co mu vlastně vytknout a napadá mě pouze délka, být o dvacet minut kratší, především pro to že se tak napětí trochu rozmělní několika zbytečnými scénami, pak by šlo o naprosto jedinečný a nezapomenutelný film, i když on už jím je pro mě i tak. Naprosto zasloužené umístění mezi nejlepšími filmy Němé éry. 90%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Malebný, idylický vidiek. Zrazu do neho vtrhne trojica gaunerov. Obrátia idylku na peklo. Tradičná rodina chradne, je nútená sa vysťahovať z údolia. Našťastie je tu mladý, statočný David. Jeho túžbou je byť pohoničom poštového vozu. Popritom chce pomstiť skazu rodiny. Melodráma ako hrom. Uplynie ani blesk. Jednoduchý, dramatický príbeh, niekoľko medzititulkov. Dobre vybudovaná príbehová linka s niekoľkými humornými scénami (ranné kúpanie, úbor v tvare suda, opitý pohonič). Neprináša nejaké extra myšlienky, ale ako dobre spracovaný príbeh ujde. 65%. S prihliadnutím k dobe vzniku, oduševneným hereckým výkonom a výzoru hlavného zločinca - štrbavého dlháňa - zaokrúhľujem nahor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

20. roky minulého storočia. Renesancia nemého filmu. Začínajú sa objavovať tie najkomerčnejšie príklady rôznych žánrov. TOL´ABLE DAVID možno zaradiť medzi tie najvernejšie pokusy o melodrámu s akčnými a napínavými motívmi. Pravý americký biják. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama