Reklama

Reklama

Provedu! Přijímač

(seriál)
  • Česko Provedu! (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Děj sedmidílného docusoapu se odehrává v průběhu podzimu 2015, během výcviku v přijímači. Příběh rekrutů – zájemců o práci vojáka z povolání – zachycuje vojenskou přísahu 28. října 2015 a vrcholí Vánocemi 2015. Součástí děje jsou i retrospektivy odkazující k úplnému začátku mise, k letním přijímacím testům. Prostor dostanou i výpovědi uchazečů, kteří náročným sítem výběru neprošli. V říjnu přicházejí rekruti na tříměsíční přijímač do Vyškova. Zájemci o práci v armádě přicházejí do zcela nového prostředí, daleko od svých domovů. Dva štáby zachycují život vybraných rekrutů na jejich cestě výcvikem ve vojenském přijímači. Součástí natáčení jsou i návštěvy v rodinách rekrutů. Dojdou všichni naši hrdinové do cíle? Kdo vydrží a kdo výcvik vzdá? Získají rekruti nové zaměstnání a nový pohled na svůj život? Změní je náročné tři měsíce? A jejich rodiny? Dostanou se po slavnostní přísaze ke svým budoucím oddílům? Nebo se vrátí zpět do civilního života? (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Začíná velké chlapské dobrodružství - hra na vojáky. 1) Srovnávat s povinnou základní vojenskou službou (v mém případě jednoroční) je nepřípadné. My jsme museli. Vojáci v dokumentu sami chtějí. Ale přesto se neubráním, když vidím ten očividný rozdíl mezi profesionálními vojáky tehdy a dnes. Až mě to dojalo. 2) Zobrazený výcvik mi příliš náročný nepřipadá. Celý přijímač probíhá v příjemné až kamarádské atmosféře s moudrými a chápajícími veliteli a nároky, které berou zřetel na českou mentalitu. Nic proti tomu, ale výsledným produktem mohou být tak maximálně pořádkové síly či specialisté (například ženisté). Možná jsem ovlivněn americkými filmy, ale spíš v tom vidím pokračování švejkovské tradice v nových podmínkách. 3) Zaujala mě parádní hudba 44letého Tomáše Procházky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrovoľne sa nechávať buzerovať a ešte aj ženy, to je na hlavu. Ešte že sa všetci sťažujú, aké je to tam ťažké, tak na čom tam idú, snáď ich niekto nútil? Niektorí ale aspoň úprimne povedia, že za tie "sociálne istoty" to stojí. Ten rotmajster Demjan tam dobre, že hlasivku nevypľuje, jak sa chce hrať na drsňáka, pritom so svojím prízvukom by sa uplatnil maximálne v Černých barónoch. Skutočne som mal pocit, že sledujem skôr paródiu a ono sa to deje v reálnom atómovom svete. Napríklad keď vyplňujú test, tak im tam šéf normálne že musí napovedať ako na základke, že majú správne odpovede vpisovať do štvorčeka. Alebo iný rotmajster sa tam stále rozkrikuje, že nikto nie je správne ustrojený, že mu trčí límec alebo má špatný golier a o dve minúty sa potom už aj tak váľajú na zemi, čiže celý zmysel správneho límčeka nepoznám. V každom prípade vrchol švejkovčiny prišiel v obraze, keď tam opäť jeden z buzerantov na jednotku zloženú aj zo žien hulákal: „Ja z vás ty chlapy udělám!“ ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbí tato dokumentární, nepropagadistická sonda do kolébky vojáků České Republiky. Ono to má daleko hlubší záběr, než se na první pohled zdá. V roce 2017 je naše armáda vnímána českou společnosti zvláštně. Každý ví, že současné generace jsou rok od roku více fyzicky i mentálně slabší. Vojna samozřejmě není jednoduchým lékem na tento negativní trend, ale něco říká o zdraví daného národa. Dalším úhlem pohledu je individualita a s ní související psychické předpoklady vykonávat toto povolání. Já osobně na to nemám. Nevadil by mi specifický režim či případná fyzická/psychická armádní dřina, co však bych těžko kousal je "firemní" buzerace, jakožto základní stavební prvek každé armády. Naprosto tomu rozumím, proč to tak je, ale dobrovolně se tomu vystavovat...nevím. Tohle člověk musí mít v sobě a musí ho to naplňovat. Přístup společnosti k tuzemské armádě by měl být lepší, protože jí možná bude potřebovat dříve, než si myslí. 81%. Pro nemika22: Vrcholový sport a masový sport či spíše celková fyzická/psychická odolnost nejen české společnosti klesá. Nelze srovnávat tyto zcela dvě odlišné kategorie. Fyzický stav dnešní mládeže jako celku je vcelku katastrofa. Stačí se třeba podívat na základní školy. Já osobně mám řadu přímých zkušeností a existují i tvrdá data, že výkonnost mládeže je stále horší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac si o NATO a ceske armade muzu myslet cokoliv, tak tento dokument je vyborne okenko do vojenskeho vycviku na vyskovskem prijimaci. Az jsem musel vzpomenout na me zkusenosti z tehdy povinne zakladni vojenske sluzby... Nejvice si v tomto serialu vazim nezaujatosti a solidnim vykreslenim nekolika novacku, kteri stoji pred vstupem do armady. Film, ktery divakovi temer detailne predstavi prijimac, dlouho jsem nevidel tak kvalitni televizni dokument z ceske produkce. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Jelikož pisatel těchto řádků Vyškov osobně úspěšně zažil skoro v téže době, byť ve zkrácené formě jednoho a půl měsíce kurzu základní přípravy Aktivních záloh namísto tří měsíců pro budoucí VZP, ačkoliv 85% obsahu kurzu bylo shodného, tak můžu potvrdit, že dokument je v mezích možností, jež měl k dispozici, velmi věrný. Stroj času mě tak přenesl jak pár let nazpět, tak do 70. let, kdy byla hlavní část komplexu Vyškova vybudována. Samozřejmě, film mohl být víc umělecký, víc kritický, víc se zamýšlet, víc by mu slušelo poctivé syrové cinéma verité, ale lepší jedno české „drž, drž“, nežli sto „vem, vem“. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama