Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 2 (1981) (série)


Ďábelské nástrahy (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Devil You Know

Obsahy(1)

Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní... Chudák Jim Hacker! Sotva se na tom ministerském křesle trochu ohřál, už začnou kolovat pověsti o tom, že premiér ještě před koncem svého funkčního období chystá změny ve vládě. Ale jaké? A koho se dotknou? Že by i jeho? A bude to pro něj znamenat povýšení nebo cestu na politické odkladiště, jakým je třeba funkce britského komisaře v Bruselu? Vše bude pochopitelně záležet na tom, jak je hodnocena jeho dosavadní práce na ministerstvu. Ale jak je vlastně hodnocena? Byl to úspěch nebo prohra? Kdo to může říct? Ó, té hrozné nejistoty! Skutečně, nemá to takový ministr lehké... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nejsem jako vy, Humphrey. Já jsem pro Evropu, ale jsem proti Bruselu." Já jsem taky proti Bruselu a díky bruselským byrokratům jsem už i proti Evropě. Jen jsem trošku v šoku z toho, jak sir Humphrey již v roce 1981 dokázal brilantně popsat bruselského úředníka, nefungování Evropské unie i sobecké důvody vstupu různých zemí do EU. To byl naprostý vrchol cynismu a tomu já rozumím. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schizofrenie, která platí dodnes. Někdo je proevropský, ale proti Bruselu a obráceně. To je nadčasová myšlenka. Akorát označení unie se v té době myslím ještě nepoužívalo. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tristní, že i 40 let po debatě Jim se sirem Huphreym něco jako Evropská unie může pořád existovat.. I když to vlastně k smíchu vůbec není, pobavil jsem se u tohoto nadčasového dílu královsky. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

O tom, že Unie stojí za vyližkapsu se evidentně ví už 50 let, ale my, jako troubové, jsme tam v roce 2003 vlezli... A pořád se to, bohužel, nerozsypalo... :-( Tenhle díl je brilantní! Jinak už všechno napsal do komentu Jara.Cimrman.jr, podepisuju. ()

Reklama

Reklama