Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 1 (1986) (série)


Biskupské šachy (S01E07)

(epizoda)
  • Velká Británie The Bishops Gambit (více)

Obsahy(1)

Všechno souvisí se vším. I událost z hlediska státu sebenepatrnější může někdy ovlivnit tak vysokou politiku, jakou je nepochybně obsazení jednoho z důležitých biskupství země. Tuto operaci sice formálně provádí královna, tíha výběru toho správného muže ovšem leží na bedrech premiérových. A jak že může takovouto vrcholnou státní záležitost ovlivnit osud jednotlivce, v tomto případě jisté zdravotní sestry, odsouzené v Kumránu kvůli údajnému držení láhve whisky k deseti letům vězení a čtyřiceti ranám holí? Inu, všechno souvisí se vším... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já si myslím, že by z něho byl ohromně vhodný britský biskup. Kriket, parní stroj a naprostá neznalost v oblasti teologie." Tak je to všude stejné, ale tady to alespoň říkají otevřeně - církevní papaláši jsou manažéři, kteří shromažďují majetky, vyhýbají se pastorační práci a nevěří v Boha. Jak by to bylo vtipné, kdyby to nebyla pravda. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Církev jako téma určitě skvělá, ale oproti jiným dílům mi to přišlo slabší. Tím nechci říct, že bych se dobře nebavil, ale nemá to tak vysokou úroveň jako jiné epizody. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zamini nepřiměje kabinet, aby s tím souhlasil.. Zamini neočekává, že bude kabinet s jeho politikou souhlasit. No, a proto ji nikdy ani nevysvětlí!" - "To se obvykle časuje podle vzoru: já mám nezávislou mysl, ty jsi excentrik, on je padlej na hlavu..." ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. 90% se mi zdá málo. Nejlepší hláška: ..."když neuspěje, alespoň to zkusil... A když uspěje, bude hrdina... A když se nevrátí, nebude postrádán..." ()

Reklama

Reklama