Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Muž přes palubu (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Man Overboard

Obsahy(1)

Čím vyšší je úřad, tím vyšší je úroveň paranoie, říká Sir Arnold. A ten to přece, coby bývalý tajemník vlády, musí vědět. Jim Hacker například tone v obavách, že někdo může usilovat o jeho tak těžce vydobyté premiérské křeslo. A tak jej zpráva o spiknutí, které se proti němu chystá, vlastně vůbec nepřekvapí. Neboť on dobře ví, že na nikoho ze svého okolí se nemůže spolehnout. Že slovo „loajalita" pro ministra jeho vlády znamená pouze to, že strach ze ztráty vlastního postu je větší než naděje, že mu vyfoukne ten jeho... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já konám důvěrné schůzky s tiskem, ty žvaníš, on je obviněn podle paragrafu o služebním tajemství." Bernardovo časování nepravidelných sloves je brilantní, Humphreyho přiživování premiérovy paranoie taky nemá chybu a Jimova závěrečná smeč tomu nasadila korunu. Vždyť co je nezaměstnanost proti tomu, že by armádní špičky neměly čas chodit na Wimbledon. Tomu naprosto rozumím, námořníky bych z vnitrozemí nikdy nepřemístil k vodě a pokud někdy budu schopným ministrem, tak si dám velký pozor na to, aby se to premiér nedozvěděl. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy vždycky chcete vědět jen to, co potřebujete vědět.. Já vždycky potřebuju vědět všechno!" - "Navrhujete snad, abych tisku zprostředkoval důvěrnou informaci? .. Jistěže ne, jde o důvěrnou dezinformaci..." - "Já už si vzpomínám! .. Vzpomínám na co? .. Na cokoliv si přejete!" ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Armádu je třeba mít tam, kde se nalézá nejvíce kulturního a zábavného vyžití pro její příslušníky, to dá rozum. A jen co se zbavíme ministra, který rozumně navrhl nějaké jednotky přemístit tam, kde žádné vojsko není a kde by obsazení krajiny proběhlo bez povšimnutí, můžeme to navrhnout znovu. ()

Reklama

Reklama