Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Diplomatický incident (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie A Diplomatic Incident

Obsahy(1)

Nic není křehčího než vztahy mezi dvěma suverénními státy, z nichž každý je přesvědčen o své nadřazenosti. A mají-li se takové dvě země dohodnout na něčem konkrétním, na záležitosti, která je na té i oné straně považována za prioritu, a vítězství v ní za věc cti a celonárodního zájmu, pak opravdu stačí maličkost, prkotina, aby ve vzájemných vztazích začalo jiskřit a drobné nedorozumění přerostlo v otevřený střet. Mezi Anglií a Francií se takovým prubířským kamenem přátelství stala stavba kanálu pod La Manchem. A tou prkotinou, která by ji mohla ohrozit, malé roztomilé štěňátko. Že je to absurdní? To ovšem nevíte, z čeho všeho se může zrodit diplomatický incident... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tím, že zemřel, vykonal pro svět mnohem víc, než udělal za celý svůj život." Smrt bývalého předsedy vlády přišla právě včas a diplomatická roztržka mezi Británií a Francií přinesla zábavu nejvyššího kalibru. Zejména Bernard v roli spojky se tentokrát vyřádil. A když jsem se dozvěděl, co státníci dělají při pohřebních ceremoniálech, tak jsem to ustál s vážnou tváří jen silou vůle. Takže mě dorazilo až UNESCO, ta statečná země. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už Britové z nějakého důvodu spolupracují, tak musí jít o dlouholetého nepřítele. Ideálně takového, který je pro odvěký a stále aktuální. A kdo jiný to je, než Francouzi. A koho jiného si také namazat na chleba. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je smutné, když se bývalý premiér nestihne podělit ve svých memoárech o vše, co měl na srdci. Jim ale nemůže truchlit příliš dlouho, neboť za dveřmi už je další problém. On by to ani problém nebyl, jelikož z toho, že by se mohl urazit francouzský prezident či francouzští voliči, si Jim velkou hlavu nedělá. To by však úlisnost Francouzů nesměla dosahovat kosmických rozměrů. U dílu jsem si nemohl nevzpomenout na vrásky, které našemu bývalému premiérovi Rusnokovi udělal svým úmrtím Nelson Mandella. To by do tohoto dílu seriálu také hezky pasovalo :-) ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je prostě narvaný hláškami... "Ne, zasedací pořádek podle abecedy není možný, Irák a Irán by pak seděly vedle sebe... Navíc Izrael a Jordánsko by seděly ve stejné lavici, mohli bychom tak rozpoutat třetí světovou válku. Já vím, že Irsko začíná na I, ale to nejde, Irsko tam klid nevnese, Irsko, to nikam klid nevnese!" Nebo: "Ne, správné oslovení toho pána není Vaše extáze, i když ho čeká nanebevzetí!" ()

Reklama

Reklama