Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Patron umění (S02E06)

(epizoda)
  • Velká Británie The Patron of the Arts

Obsahy(1)

Učení dělá mistra a Jim už dnes zdaleka není takovým naivním prosťáčkem, jako když v nejvyšší politice začínal. Intrikán kalibru Sira Humphreyho z něj pochopitelně nikdy nebude, sem tam už ovšem dokáže vystrčit růžky a prosadit si svou. Nebo se o to alespoň statečně pokouší. Jako třeba zrovna teď, kdy mu hrozí, že jej na veřejném, živě televizí vysílaném předávání divadelních cen ředitel Národního divadla zostudí jako neuvěřitelného lakotu a držgrešli. A to všechno jen proto, že není spokojen s výší vládního grantu pro Radu pro umění. Jako by premiér mohl za chudou státní kasu! Jim však není z těch, kdo se vzdávají bez boje... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když chcete změnit vládní rozhodnutí, musíte to udělat dřív, než se každý dozví, že se připravuje." Miluju epizody, kdy siru Humphreymu nevyjde podrážení premiérských nohou. Je jich samozřejmě málo, neboť jeho podlost má vysoká procenta úspěšnosti, ale premiérův protitah je tentokrát brilantní. Stejně jako, když Bernard vnesl jasno do tajů blafování, protože při jeho rozboru jsem se ztratil stejně rychle, jako peníze z evropských dotací v tekoucím betonu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Omlouvám se pane, že jsem pedant, pane, ale nemohou vás mlátit po hlavě, když klečí na kolenou. Ovšem, ledaže by měli paže dlouhé jako opice..." - "Od toho tady je státní správa .. Aby měnila vládní rozhodnutí? .. No, jenom ta špatná...což je, po hříchu, většina z nich!" ()

Reklama

Reklama