Reklama

Reklama

Ingrid míří na západ

  • USA Ingrid Goes West (více)
Trailer 2

Po propuštění z blázince se nenapravitelná stalkerka posedlá sociálními sítěmi přestěhuje do L.A., aby se skamarádila s hvězdou Instagramu. Plán se ale ošklivě zvrtne. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (42)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro některé se staly příjemným zpestřením a možností být v kontaktu s lidmi, kteří třeba bydlí na druhém konci republiky. Pro jiné a není jich málo, jsou ovšem sociální sítě obrovským problémem, kdy na život v reálném světě jaksi nemají čas. Pokud se u jejich ksichtu neobjeví dostatečný počet lajků, selfíčko, na kterém se navíc křečovitě tváří, smažou. S posedlostí sociálními médii přichází i touha vylepšit svůj vzhled, svůj šatník, svůj okruh přátel, zálib. Žebrání o pozornost a sdílení pocitu, že je na tom někdo aktuálně stejně, solidně načrtnul i mladý režisér Matt Spicer, škoda ovšem, že nešel víc do hloubky. Výsledkem je jakýsi mišmaš žánrů, kterak se jedno tele zakouká do jiné husičky, která má mraky followerů, vznikne umělé přátelství a divák čeká, kam až psychicky narušené děvče zajde. Kroky tvůrců jsou nicméně nenápadité a poměrně předvídatelné. Závěr vratký a dost „nevýchovný“. Čekal bych pevnější ruku. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá sebeuvědomělá indie komedie o ženách, ale zcela jistě nejen pro ženy. Stalking bez sexuálních konotací je poměrně zajímavé téma. Hranice mezi mrazivostí a komedií je zde tenká, stejně tak i zesměšňování/banalizace a hyperbolizace psychopatie. Film mezi nimi běhá jak Emil Zátopek na speedu, ale dělá to dobře. Stačí jej nebrat vážně, případné protáčení očí nechat jen na každou zmínku o Instagramu, a odnesete si záživný zážitek. ()

Reklama

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Příběh Ingrid, nebezpečného instagramového stalkera, je tak skutečný a aktuální, že vám o něm ani nic neřeknu. Film, který se nevidí jen tak a stojí za pozornost, ale upozorňuji, že po jeho zhlédnutí se vám minimálně na týden nebudou chtít používat sociální sítě. Rozhodně si po jeho zhlédnutí také uvědomíte, že znáte nějakou Ingrid nebo Taylor. Možná jste jednou z nich dokonce vy. Snad největší doporučení roku, skrzeto,jakmocsimyslím,žeby tohle měli všichni vidět. Po sociální stránce neskutečně depresivní drama, ale jsou tam i humorné momenty. Audrey Plaza a Elizabeth Olsen v hlavních rolích stalkerky a “famous insta girl” jsou skvělé. Výherce nejlepšího scénáře na festivalu v Sundance. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si nejdřív myslel, že mi bude vadit, že jako protagonistka byla zvolená očividně psychicky narušená osoba - vždycky jde o až moc jednoduché řešení jak ukázat do extrému zahnanou premisu a nedotažené interakce postav bez výtek, že nefunguje psychologie. Nakonec si mě to ale získalo, předně díky ochotě nabídnout příběh bez východiska, bez náznaku pozitivního posunu postav, které budou navěky takové, jaké jsou - což dává dokonalý smysl. Pozitivní je, že ačkoliv ten film bude určitě vykládán jako kritika sociálních médií, ta tu nejsou prezentována jako nějaký nástroj zla uvrhující na lidi kletbu, ale prostě prostor, v němž se projevuje lidská povaha. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si zvyknout na proměnu Aubrey Plaza, která doposud hrála sexy mrchy a zde hraje ošklivou podivínku, která je navíc psychopat závislý na instagramu. Elizabeth Olsen zase neobvykle povýšená dáma, což mi také příliš nesedělo. Vtipný je zde pouze O´Shea Jackson s jeho posedlostí Batmanem, což bylo super a Billy Magnussen byl dobréj hajzl. Zvláštní film. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V záverečných titulkoch je venované špeciálne poďakovanie Billovi Murrayovi. Je to kvôli modrému svetru, ktorý Bill venoval Aubrey Plaza pri natáčaní filmu Prozření Charlieho Swana III (2012), keď Aubrey ochorela. Tento istý sveter má na sebe Ingrid (Aubrey Plaza) v scénach v banke a v reštaurácii. (Astonko)

Reklama

Reklama