Reklama

Reklama

Příběh se odehrává od počátku 50. do poloviny 60. let 20. století a sleduje mladou ženu, která vstoupila do noviciátu a nyní prožívá svou první lásku k Bohu. Cathleen vyrůstala na venkově v Tennessee se svobodnou matkou, která ji vychovala jako nevěřící. Díky stipendiu na katolické škole však dívka brzy pronikne do tajů a romantiky života zasvěceného Bohu. S koncem éry druhého vatikánského koncilu ohrožují život řeholnic změny v římskokatolické církvi. Cathleen se postupně mění z novicky v jeptišku a její víra je zkoušena drsnými a nelidskými podmínkami života Boží služebnice. Musí se vyrovnat s otázkami víry, sexuality i nedávných změn v římskokatolické církvi... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude film o náboženstve a nejakom zneužívaní alebo týraní záujemkyň o povolanie budúcich Kristových manželiek, a pritom to bol film o dospievaní, spoznávaní seba samej, vlastnej sexualite a trochu aj prostredia kláštorov a razantnej zmene fungovania cirkvi v 60-tých rokoch 20. storočia. Film ale príjemný a celkom ma potešilo, že nikomu nebolo (minimálne telesne) ublížené. Viac ma bavila časť, kedy si dievčatá prechádzali rôznymi skúškami na ceste za cieľom stať sa celoživotnými manželkami Boha, ale aj zvyšok filmu vedel zaujať a bolo tam načrtnutých pár zaujímavých príbehov, ktoré ale nie úplne boli dotiahnuté do konca. 6,7/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film o tvrdosti pravidiel a nemožnosti ich prijať sa otočil na propagáciu perverznosti a ospravedlňovanie zvrhlosti. Hlavná hrdinka mohla kedykoľvek odísť, mohla sa ukojiť sama, nájsť si chlapa, vysrať sa na to. Ale nie, ona radšej lesbizmus. Iná možnosť nebola. Čiže výstupom filmu je, že v kláštoroch žijú pod vládou diktatúry pošahané lesby. A aj tie vlastne potom odchádzajú. ()

Reklama

Konev 

všechny recenze uživatele

Děj: Na počátku šedesátých let minulého století a v době druhé Vatikánské konference se mladá žena, která se chtěla stát jeptiškou, potýká s otázkami víry, měnící se církve a sexuality. Po zhlédnutí: děj filmu je jasný, trochu mi vadilo, že tam hrály herečky, které znám z jiných romantických filmů, ale je to jen film. Celkově je námět zpracován velmi citlivě, s vkusnou a zapadající hudbou. Mně spíš, jako věřícího, který svoji víru opírá o Písmo, zajímaly odpovědi na otázky PROČ? Přece jako věřící člověk musím mít svoji víru postavenu na slově Božím, jinak je to slepá víra a to si pak můžu věřit čemu chci? Proč museli kněží a jeptišky nosit hábit a po nějakém koncilu už nemuseli? Proč se říká představené kláštera Matko? Proč velké a malé ticho /podobně to mají kněží/, když jsme byli stvořeni se schopností mluvit a tím se odlišujeme od zvířat? Proč uzavření do kláštera a sebezapírání, když Ježíš řekl: "Jděte ke všem národům a čiňte mi učedníky" /stejně jako to dělali on i jeho následovníci/? Proč se mladá novicka směla sejít s matkou jen přes pletivo, nebo nešla na pohřeb otce, když Písmo praví Cti otce svého a matku svou? A mnoho dalších otázek /vyznávání "hříchů" před ostatními, "pokání" plazením se po podlaze /co by asi museli dělat pedofilní kněží?/ které mě utvrzují v tom, že "vymývání mozků" nebo sektářství /ve smyslu uzavřené společnosti odtržené od ostatních/ skutečně existuje, ale svědkové Jehovovi to nejsou. Skutečně obdivuji věřící lidi, kteří mají takovouhle víru v Boha! Jak se píše v Bibli: „mají horlivost pro Boha, ale ne podle přesného poznání“. (Římanům 10:2) , nebo Ježíšova slova u Jana 8:32: "poznáte pravdu a pravda vás osvobodí.“ Více o otázkách víry a biblické odpovědi na ně zde: jw.org. Tohle je můj nejdelší komentář zde, tak děkuji všem, kdo jste ho dočetli až sem. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Dívka, která díky katolické škole uvěřila v Boha. Dívka, která se upřímně hledajíc Boha rozhodla pro klášterní život. Dívka, jíž náboženství doslova ničí. Dívka, která se pár minut před koncem svlékne donaha a na kameru ukáže své "panenské" tělo. Dívka, která se následně rozhodne, že chce něco mnohem víc, než být jeptiškou (v opravdu dobrém slova smyslu). Zajímavý mix, což? Fakt nevím, pro koho to vlastně bylo natočeno?!? Nedoporučuji, ztracený čas... ()

novembrs 

všechny recenze uživatele

Film rozprávajúci príbeh o láske, sexualite a dospievaní v prostredí, do ktorého bežný človek nevidí, a navyše ešte inšpirovaný skutočnými udalosťami z histórie katolíckej cirkvi (Vatikán II). Aj napriek tomu, že môj vzťah k organizovanému náboženstvu je poväčšine negatívny, tomuto filmu sa podarilo ma dojať k slzám a počas celých dvoch hodín jeho trvania som sa ani nepozrela na mobil (je to pravdepodobne vďaka veľmi silnému scenáru). Celkovo veľmi silný zážitok a jednoznačne si ho pridávam na zoznam najobľúbenejších filmov. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama