Reklama

Reklama

Tokio, město superlativů

(TV film)
  • Francie Japon - Tokyo, la ville phénix
Francie, 2015, 50 min

Obsahy(1)

Neopakovatelná atmosféra ultramoderní japonské megalopole. Tokio je prosperující, nekonečné, přelidněné a přitom překypující energií. Město plné mrakodrapů, futuristických staveb a obrovských nákupních středisek má i svoji bohatou historii, nádherné památky, parky, jedinečnou gastronomii, ale především tajemné kouzlo, které tam láká davy turistů. Tokio se dá jen stěží popsat, Tokio se musí vidět na vlastní oči. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zájem o Tokio to ve mně celkem podnítilo, ale dokument jako takový mi přišel celkem slabý. Hodně povrchní a informačně ne moc přínosný. Určitě to šlo zpracovat lépe, i tak mi těch 50 minut ale uteklo rychlo. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

"Mimořádná linka Praha Tokyó, přístav nádherných snů". Leda tak ve snu! Vzbuď se Hanko vole ze sna a už ty drogy neber! Tokyo je šílená betonová džungle plná potrhlých kamikaze. Ale asi za to může dokument, který je nudně natočen a na základě toho co jsem viděl bych se tomu obloukem vyhnul. Třeba zdání klame, kdo ví... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Turistický beznázorový paskvil... Nejhustsi aglomerace světa... 6200 japoncu na kilometr čtvrteční... Čechů tak půlka... Už tam nechci...😱 ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Lidem, kteří se o Japonsko a Tokyo zajímají, nepřinese dokument téměř nic nového. O samotném Tokyu by se dal natočit seriál, na každou jeho čtvrť aspoň jedna epizoda. Záběry mi přišly nádherné, ale český komentář příšerný. Jednou řekli Harajuku, podruhé Haradžuku, pokoušeli se vyslovit "Rainbow biridž" po "japonsky", raději měli říct duhový most. Snaha definovat pojmy jako otaku (přitom cosplay nezmínili) nebo manga mi přišla spíše k smíchu. O problémech, se kterými se Tokyo (resp. Japonsko) potýká, ani zmínka. Za mě ale pořád dobrý dokument, ale mohl být lepší. ()

ing.man odpad!

všechny recenze uživatele

Moje přísné hodnocení vychází z přesvědčení, že česká dokumentární tvorba, překladatelské umění a dabing byli odjakživa na mnohem lepší úrovni. Nehledě na lži, polopravdy a výmysly ve snímku uvedené. Televize počítá s tím, že to člověk prostě zkonzumuje a hotovo. Zatímco ti co už něco o Japonsku vědí sedí jako opaření a přemýšlí, jestli tohle myslej vážně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama