Reklama

Reklama

Marjorie Prime

  • Austrálie Marjorie Prime (více)
Trailer

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

Jadro 

všechny recenze uživatele

Aj keď som to pozeral pre istotu rýchlosťou 1,25x, predsa len to šlo pomaly. Najväčší problém snímku je, že sa človek pomerne rýchlo stratí v tom, o kom alebo o čom to vlastne je. Nápad a prevedenie technológii "spríjemňujúcich" starobu alias jeseň života však dopadol celkovo dosť zle... Ideálne asi len ako predriemkávací film. 35% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Umělá inteligence a komunikace se smrtí. Nízké hodnocení chápu - jeto to spíše pro divadelně zaměřené diváky. Marjorie Prime líčí společnost, která používá technologie, aby se zbavila osamělosti. Tiše zachází se smrtí, vinou, důvěrou, traumatem, tvořením a komunikací. Film je situován do blízké budoucnosti, ale jeho emocionální dopad je okamžitý. Pokud dovolíte změnu, je to film, který vám pronikne do morku kostí.. Bohužel nevyleze z bezduché natáčecí lokace. 63 letá Marjorie tráví svůj finální den s počítačovou verzí jejího zemřelého manžela. Chce s ním opět spojit život. Uvědomuje si si úplnější obraz své historie. Komunikace se prohlubuje a rodina má šanci k rekonstrukci té nejbolestivější části z minulosti. Pro mě jako fanouška sci-fi je to nadprůměr za 60%. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi se zajímavou myšlenkou a oddanými herci, které dokáže párkrát překvapit nečekanými momenty a zvládá i dojímat a ačkoliv se nejde zbavit pozitivních dojmů, je pravda, že i na kratší ploše se děj občas celkem táhne a dostaví se chvilková nuda a celkově snímek působí, že spíše než celovečerní kinofilm pro kina by zvoleným konceptem i stylem zpracování fungoval lépe jako epizoda seriálu Black Mirror. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Život Marjorie se pomalu chýlí ke konci, což přináší nepříjemné výpadky paměti. Její zeť a dcera pořídí program-hologram jejího již dlouho zesnulého manžela, který jí dělá společnost, stará se o ní a pomáhá jí vzpomínat si na společný život. Program-hologram ovšem ze společného života zná jen to, co mu sdělí dcera se zetěm, nebo sama Marjorie. Zeť jednu nepříjemnou vzpomínku hologramu sdělí, ale pod podmínkou, že ji Marjorii nikdy neřekne. Byla by pro ni totiž hodně traumatická... Pěkný pokus o zajímavou psychologickou konverzačku, ale bohužel nevyšel. Ze začátku to ušlo, ale brzy přestalo bavit. Dojeto na dvojnásobnou rychlost, pointa nezajímavá. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Idea určite pozoruhodná a zaujímavá, v podstate aj originálna. Ale orientácia v tomto celom filme bola viacmenej naozaj veľmi obtiažna a na úplné pochopenie toho, kto je naozajstný a kto je len holografická ilúzia, si vyžadovalo ohromnú dávku koncentrácie. Určite nebudem jediný, kto sa v tom strácal a tak mu pomedzi prsty čiastočne unikol kus pointy. A asi práve tento faktor je najväčšou prekážkou k celkovému pôžitku z tohto filmu. Pretože námetovo a ideovo to bolo naozaj kvalitné, akurát to prevedenie bolo na môj vkus až príliš zmätočné. Škoda. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama