Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Kredenc (S01E03)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 17 min

Obsahy(1)

Kufr za dveřmi...  Manžel Láďa (J. Sovák) doma odřel dvířka od kredence. Žena Anděla (A. Hegerlíková) je z poškození nešťastná. Po hádce s mužem, který nechce uznat, že by kredenc poškodil, mu sbalí kufr. Ten ho nechá za dveřmi a odejde do hospody. Domů se pak vrátí lehce ovíněný... (Česká televize)

Recenze (10)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co manželka dokáže ztropit za scénu, kvůli odřeným dvířkům. Bůh ví, jestli si to sama něčím neodřela a pak hledala viníka na kterého to hodit :-D Hrozně jednoduchá bakalářská povídka. 35% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka je skutečným důkazem, že do Bakalářů se používaly i naprosto slaboduché náměty. Naštěstí Jaroslav Dudek nemýlil a použil Jiřího Sováka, který povídku přeci jen trochu zvedl. I tak ale sledujeme dva tvrdohlavé manžely, kteří si oba trvají na svém a to, kam až to může dojít. Převedeme-li to do dneška, tak bychom měli nejprve rozflákaný majetek o nějž by se manželé soudili, kdyby nenásledovalo domácí násilí a konečně jedna taková běžná zabíjačka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ochutnávači se francouzsky říkalo „crédencier“, německy „kredenzer“, latinsky „gustator“, případně česky „koštéř“. Původně postranní stůl, kde ochutnávání probíhalo, se německy nazýval „kredenztisch“, zkráceně „kredenz“. Odsud se v češtině původní význam přenesl na současný název kuchyňského nábytku. (sator)

Reklama

Reklama