Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mile potěší, když tady na čsfd narazím na film, který mě nějakým způsobem zaujme (popisem nebo trailerem), a já nakonec zjistím, že se za tou svrchní informační fasádou skrývá ještě mnohem zajímavější myšlenka/vyznění. Stejně jako tady u „vytracení Sidneyho Halla“ podle mě nejde primárně o tajuplné zmizení talentovaného spisovatele, jako o pokus o náhled do hlavy zadumaného teenagera, kterému se nějakým způsobem podařilo vytvořit něco, kvůli čemuž si o něm okolí myslí, že má skutečný dar. Tento stavební kámen příběhu se tvůrcům podařilo postavit typologicky přesným výběrem Logana Lermana, kterému však jeho chlapecký vzhled docela brání prodat druhou polovinu filmu, která je o jistém „konfliktu“, kterým si projde v následujících letech své kariéry. Tady bych viděl problém, proč má půlka uživatelů problém to ohodnotit na stěží průměr. Pokud se však divákovi podaří vyladit na tu správnou tvůrčí notu, dostane se mu nevšedního zážitku s velmi silným emocionálním přesahem „o životě Sidneyho Halla“. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ktorý sa v podstate odohráva v troch etapách Sidneyho života. Trvalo mi naozaj dlhú chvíľu, kým som sa v tom náročnom troj-etapovom koncepte ako tak zorientoval a dal som si to do nejakého zmysluplného celku, ale postupne to všetko do seba zapadalo - aj keď tie dôležité spojivká príbehu sme sa dozvedeli až na úplnom konci. Finálny príbeh so všetkými okolnosťami teda vyznel naozaj zaujímavo. Aj keď akosi nechápem (pozor spoiler), prečo Sid podvádzal Mel, keď ju tak bezhranične ľúbil. A takých nelogických vecí tu bolo v podstate viac. Napriek vynikajúcemu konceptu a formátu, ktorý absolútne nedal šancu priamočiarosti, som ohľadom dejovej línie až tak spokojný neni. Hoci potenciál takýchto filmov o spisovateľoch dáva obrovský priestor na hru s balansom na hrane reality a manipulácie. Myslím, že aj tu sa s tým dalo pohrať aj ďaleko viac... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak tu uvedl uživatel Enšpígl. Film roste a padá na Sidneym. Největší deviza filmu pramenící z tajuplného samotářství Sidneyeho v přítomnosti, je utopeno v paralelním vyprávění jeho minulosti, které rozebírá to, proč se ze Sidneyeho stal samotář. Po shlédnutí jsem byl ale poměrně na rozpacích. Nevím, jestli jsem v těch myšlenkách, co film nabízel, dokázal najít něco, co by mě víc vtáhlo do děje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejupřimnější, nejopodstatněnější, nejlepší hledání sebe sama za extrémně dlouhou dobu. Barvivo v podobě lehce melodramatického/romantického nádechu tomu strašně svědčí. Mnohem více než drogy a alkohol, které obvykle na toulkách po poznání nepoznaného tvůrci používají v podobně tématicky zařaditelných filmech. Výtečná práce scénáristy a střihače při smíchání několika časových rovin a přeskakování ve vypravování příběhu. Totální bomba, na kterou člověk musí mít náladu a vzít to za správný konec, ale když se podaří, trefa do černého. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama