Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého bývalého učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku. Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol. S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času. Americký akčně pojatý film o problémech současného amerického školství vznikl v roce 1993, kdy ho natočil režisér, scenárista a příležitostný herec Sheldon Lettich (Leon, Krvavý sport). V hlavní roli Louise Stevense se představí Mark Dacascos (Double Dragon, Americký samuraj), skutečný mistr bojových umění a hvězda akčních béčkových videofilmů. V dalších rolích se objeví Paco Christian Prieto jako Silverio, Stacey Travisová (Hardware, Phantasm 2) jako Dianna, Todd Susman (Šišouni v New yorku, Policajt v Beverly Hills 3) jako Cochran, Geoffrey Lewis (Maverick, Tango a Cash, Pink Cadillac) jako Kerrigan, Richard Coca jako Orlando, Ryan Bollman coby Donovan a další. Ve filmu, který jistě potěší příznivce bojových umění, bezpochyby stojí za pozornost nápaditá a mistrovsky zpracovaná choreografie bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Přišli jsme si pro učitele." ...Markův otec trénoval bojové sporty, jeho nevlastní matka se bojovému umění věnovala profesionálně, takže Mark Dacascos to má odmalička v krvi a tyhle role mu sedí na tělo. Tady s těma krátkýma vlasama mi připomínal Brandona Lee, což jsem si znovu potvrdila i později, kdy byl Mark obsazený do seriálové Vrány. Další má oblíbená VHS-ková nostalgie u které jsem se dnes skvěle bavila. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

sheldon lettich bol na zaciatku 90. rokov "on fire". jeho rezisersku karieru mu pomohol odstartovat van damme s jeho lion heartom a double teamom a sam lettich sa snazil nakopnut akcnu karieru marka decascosa (ktory uz mal za sebou americkeho samuraja) inak byvaleho gymnastu ale i ucenca roznych bojovych stylov (muay thai, wu shu) a na capoeirae postavili celeho "mistra neznameho boja" (zaujimalo by ma ako prisli na tento napad ze ide o neznamy boj, lebo vo filme kazdy vie ako sa capoeira vola). pribeh je mix klasickych arenoviek a skolskej dramy, kde prva polovica slusne odsypa (zblizovanie sa so studentmi, lamanie ladov a tak) ale druha zacina trocha drhnut (hlavne podpalenie skoly je dost nelogicke) a zachrani ju az zaverecny suboj... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o tom, ako sa mladik /Dacascos/ rozhodol cvicit miestnych chlapcov, ktori nemaju dohromady nic na praci. Studium capoeiry /bojove umenie vzniknute v Brazilii od ciernych otrokov/ je zaujimave, k tomy Dacascos sice nevie hrat, ale vsetko zachranuju suboje. A tie su natocene tak, ze kvalitne. 76 % ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

O bojových uměních jsem toho slyšela dost,ale tadydlenc jsem se poprvé setkala z výrazem "capoeira".Pro běžného koukatele to není zase až takový trhák,ale asi pro znalce tohoto bojového umění je to o něčem jiném.Skoukala jsem jej se zájmem o cosi nové a jsem obohacena o nové slovo a nový poznatek v bojovém umění. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle se hodí přesně jedno slovo a to kurva.Jo kurva dobrej film.Přesně vyšitej pro mně.Byl jsem moc a moc překvapen a moc a moc rád,že jsem na tento film narazil.Já miluju jakkékoliv bojové umění a to i ve filmu.I když jsem už viděl lepší souboje a filmy,tak tento(sice nevím proč),ale převyšuje nad všemi z bojového umění.Capoeira je skvělá.Hudba byla skvělá.A především Mark Dacascos byl skvělý. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Väčšina deja sa odohráva na Lincolnovej strednej škole, ale logo na palubovke basketbalového ihriska je v podobe veľkého M. (beso74)
  • Na filme sa spolupodieľal aj Frank Dux (ako bojový choreograf a koordinátor kaskadérov), ktorého životné osudy sa stali námetom pre snímku Bloodsport (1988) v titulnej úlohe s Jean-Claude Van Dammom. (beso74)

Reklama

Reklama