Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

honajz 

všechny recenze uživatele

Což o to, pobaví to. Je to slušně vystavěné, docela dobře i zahrané. Ale už při závěrečných titulcích po tom nevzdechnete. Taková sofistikovanější volba pro divačky Ordinací a Pojišťoven.Prostě to není úplně blbý, ale víc jak pobavení to nenabízí. Protože to má řadu logických děr včetně nelogického jednání postav. Možná to takhle v realitě funguje, ale pak jsou ti lidi blbí a neprůbojní. Třeba donašečka obědů si to hned z kraje s tchyní rozlije, a zrovna ona napadne pomstychtivou ženu na místo hospodyně? Jinak chytrá ženská, co dokáže osnovat proti snaše, nedokáže domyslet, kam vše může zajít? Manžel je takové pako, že sice matce dokáže lež, ale posléze se manželky nezastane? A proč si ji vlastně bral? Proč vlastně nevíme nic o jejich vztahu, co svatbě pořádně předcházelo? Inu, a to s těmi klíči je také pakárna. Jinak nyní "plnoštíhlá" Čvančarová fakt na role bláznivých studentek nebo co to hrála, nemá. ()

annie8191 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že si tento televizní film rozhodně zaslouží víc, než zde uvedených 62 procent. Nebo nevím, co všechno by ještě televizní divák chtěl. Já seděla celou dobu u obrazovky jako přikovaná, ze začátku jsem se dobře bavila, postupem času jsem stále více trnula, jak jsem s hlavní hrdinkou soucítila, film skvěle gradoval a naprosto nepředvídatelně končil. Za mě minimálně 4 hvězdy, z televizní tvorby patří určitě k tomu lepšímu. ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, slušně zahrané (L.Švormová věru nezklamala), s atmosférou a dramatickým tahem, ale jinak jen x-tá variace na omleté téma, navíc hodně předvídatelná, v podstatě bez překvapení, což se týká i typů a vývoje postav a jejich hereckého obsazení. Honajz má pravdu, že se tu najde i dost nelogických děr. Závěr je sice uvěřitelný, ale působí spíš dojmem, že chce diváky spíš trochu šokovat nebo kázat cosi hodně otřepaného o „božích mlýnech“ nebo o tom, že s čím kdo zachází..... Originální a pod kůži jdoucí scénář jako byla režisérčina minulá „Nespavost“ se bohužel nerodí každý den! Osud spisovatelky Monyové filmu ex post dodal tragický rozměr. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry namet. Skoda jen, ze scenar uz hodne prehani v mnoha aspektech. Pusobi dost neprirozene. Je sice spoustu mamincinych mazanku, ale tomu uz se moc verit neda. Stejne tak zaver, nasazena hospodyne, skleroticka kamaradka... Novakova pusobi velmi prirozene. Svormova pobavila. V nicem vyjimecny tv film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ignorantský manžel a zákeřná tchýně aneb Mladá saň vydrží více než stará. 1) 76letá Libuše Švormová sedne do role parádně. I 29letá Sandra Nováková je fajn. Jen tu její posedlost 41letým Martinem Trnavským nějak nechápu. 33letá Jitka Čvančarová výstižně předvádí, jak na chlapy (a na tchýně). 2) Aby se story mohla odehrát, musí se novomanželka chovat jako hloupá husa, tchýně jako zákeřná babizna a manžel jako bezcharakterní slaboch. Je proto zbytečné vytýkat autorům, že se děje to, co se děje. Navzdory absurditě předváděného bychom okolo nás, obávám se, našli hodně podobných příběhů. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama