Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

kujon 

všechny recenze uživatele

Rád bych všechny upozornil, aby jim za žádných okolností neunikl tento film. Činím tak z jediného a prostého důvodu - v komparzu tam hraju já! :) EDIT po shlédnutí filmu: Vidět jsem tak nakonec celkem dost, takových dobrých 15s. by to dohromady dalo :)) Ale vážně - co se příběhu týče, tak vcelku očekávaná odrhovačka, trochu více naivní. Když ale přihlédneme k tomu, že to je český film a navíc ještě televizní, pak jsou 3* na místě ;) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry namet. Skoda jen, ze scenar uz hodne prehani v mnoha aspektech. Pusobi dost neprirozene. Je sice spoustu mamincinych mazanku, ale tomu uz se moc verit neda. Stejne tak zaver, nasazena hospodyne, skleroticka kamaradka... Novakova pusobi velmi prirozene. Svormova pobavila. V nicem vyjimecny tv film. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další průměrný příběh z pera S. Monyové. Je to vcelku banální, muž žije s matkou, která se svého synáčka nehodlá vzdát a všemožně ztrpčuje snaše život. Tady jdou však tvůrci ještě dál. Matka, kterou ani nenapadne, že nakonec způsobí něco ještě horšího, podstrčí svému synovi milenku. A opravdovou kost. Jitka Čvančarová v té době ještě byla pořádně mladá a krásná, za to S. Nováková už zde je vyhublá jako somálská princezna. Příběh sice není plný úsměvných momentů, za to je to drama, u kterého tak nějak čekáte dobrý konec. S. Monyová asi neměla veselý život, neboť dobré konce nejsou její silnou stránkou. Tedy, jak se to vezme. Prsatá milenka svého doktora vyhrává, mrcha v podobě intrikánské matky prohrává. Tragikomickým faktem zůstává, že těchto mamánků přibývá. ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mi připadá jako pokus o komedii, ale pak film pozvolně přejde do dramatu, které má celkem překvapující vyústění. Jediné co mi trošku vadilo, tak hudební podkreslení alá Ulice. Každopádně po začátku, kdy jsem to každou chvíli chtěl přepnout, jsem se nakonec příjemně bavil a dopracoval to ke konci, který se od českých slátanin poslední doby přeci jen trošku odlišuje :)) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Společný život s Hynkem (Martin Trnavský) si určitě Sylvie (Sandra Nováková) představovala úplně jinak. Jenže Hynek je až příliš citově vázán na svoji matku (Libuše Švormová), která naopak nesnese, že by jí nějaká cuchta měla připravit o milovaného synáčka. A tak se rozhodne udělat vše pro to, aby mladý vztah rozeštvala. Ale až pozdě jí dojde, že když jedna odejde, přijde jiná, mnohem horší... Ač se povětšinou k české televizní tvorbě stavím zády, u tohoto filmu jsem udělal výjimku. Kromě toho, že zde hrají dvě z mých oblíbených hereček (Sandra Nováková, Jitka Čvančarová), a že se děj odehrává v Brně, jde až o překvapivě zajímavý příběh. Celkový dobrý dojem z filmu mi trochu pokazil velmi rychlý konec - přes hodinu se něco rozehrává, aby se to během deseti minut stihlo všechno převrátit. Ale i tak chválím, a jen víc takovýchto počinů... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama