Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ignorantský manžel a zákeřná tchýně aneb Mladá saň vydrží více než stará. 1) 76letá Libuše Švormová sedne do role parádně. I 29letá Sandra Nováková je fajn. Jen tu její posedlost 41letým Martinem Trnavským nějak nechápu. 33letá Jitka Čvančarová výstižně předvádí, jak na chlapy (a na tchýně). 2) Aby se story mohla odehrát, musí se novomanželka chovat jako hloupá husa, tchýně jako zákeřná babizna a manžel jako bezcharakterní slaboch. Je proto zbytečné vytýkat autorům, že se děje to, co se děje. Navzdory absurditě předváděného bychom okolo nás, obávám se, našli hodně podobných příběhů. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasika na nedělní večer. Slušné herecké obsazení, jedna myšlenka, která je ale na utáhnutí celého filmu dost málo - o tom, že matka jedináčky coby tchyně dokáže udělat snaše ze života peklo, snad víme všichni. Synáček je navíc pěkný trouba, takže matinka se až tak moc nenadře. Snacha - no nevím, copak skutečně musí jen pokorně snášet vše, co jí osud v podobě tchyně připraví? A že by si fakt nebyla schopná alespoň vydupat klíče od domu? To snad ne. No a ten konec, ten je vlastně taky trochu sci-fi. Bylo to milé, ale čekala jsem víc. ()

Reklama

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesně nudná blbina o naivní hlupačce, co si nechala nakakat na hlavu až do totálního konce a ještě za to vlastně "poděkovala" hlavní aktérce - tchýni. Šílená nuda, slaboučké herecké nevýkony na úrovni "Růžové zahrady a spol.", herci vlastně stejní, seriálový. Škoda času, jděte radši spát nebo si čtěte, tohle za váš čas nestojí. Ani jako vycpávku mezi reklamními bloky nebrat! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tu tchýni měl vzít čert, protože chvilkami byla na zabití. Doufám, že takových tchyní moc není a jestli ano, tak by si měly vzít z toho to příběhu ponaučení. Na konci jsem Alžbětu litovala, ale co si zasela, to si sklidila. Jitce Čvančarové role skutečně sedla. Sandra Nováková by měla brát více takových rolí jako byla tato. K Libuši Švormové se moc rozepisovat nebudu, protože její tchýně byla jako potvora perfektní, ale mohla být ještě drsnější. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Společný život s Hynkem (Martin Trnavský) si určitě Sylvie (Sandra Nováková) představovala úplně jinak. Jenže Hynek je až příliš citově vázán na svoji matku (Libuše Švormová), která naopak nesnese, že by jí nějaká cuchta měla připravit o milovaného synáčka. A tak se rozhodne udělat vše pro to, aby mladý vztah rozeštvala. Ale až pozdě jí dojde, že když jedna odejde, přijde jiná, mnohem horší... Ač se povětšinou k české televizní tvorbě stavím zády, u tohoto filmu jsem udělal výjimku. Kromě toho, že zde hrají dvě z mých oblíbených hereček (Sandra Nováková, Jitka Čvančarová), a že se děj odehrává v Brně, jde až o překvapivě zajímavý příběh. Celkový dobrý dojem z filmu mi trochu pokazil velmi rychlý konec - přes hodinu se něco rozehrává, aby se to během deseti minut stihlo všechno převrátit. Ale i tak chválím, a jen víc takovýchto počinů... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama