Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak je toto natočené naozaj na faktoch a skutočných udalostiach, tak si len prajem, aby sa aj ostatným spoločnostiam a inštitúciám a ich zlosynom vo vedení, ktorí zhatili nejeden ľudský život či už po stránke fyzickej, psychickej, alebo materiálnej zjavili ich obete podobne krutým spôsobom a nechali ich kajať sa. Nechcem byť pomstychtivý, chcem byť iba spravodlivý. Snímok ako taký, sám o sebe nieje nijakým plnohodnotným zástupcom žánru a obsahuje toľko jupm-scareov, že to už občas príde trápne. Takže niečo, čo robí horor hororom, tu v podstate nefunguje. A to je chyba väčšia, ako veľká. Ale aspoň to, že sa tu nepreháňajú tínejdžri s IQ pod úrovňou mloka, s výbavou najnovších mobilných technológií, tomu dáva punc priemernej kvality. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho mnoho, protože filmů o prokletých domech existuje už celá řada a toto téma mi není zrovna dvakrát pochuti, nicméně jsem byl nakonec vcelku spokojený. Režisérské duo už několikrát předvedlo, že filmy točit umí a ani tentokrát nezklamalo. Navíc scénář alespoň částečně koketoval se skutečnými událostmi (tím mám na mysli samotný dům, který má v Americe doopravdy podivnou minulost a dodnes o něm kolují nejrůznější pověsti. Navíc patří mezi často navštěvované místa v USA). Samotné pojetí tohoto filmu taky není špatné. Hlavně tedy v jeho první polovině. Tvůrcům se místy podařila vytvořit zajímavá ponurá atmosféra, okořeněná o několik lekacích scén (ty sice nebyly žádná bomba), ale samotné prostředí domu bylo parádní, stejně jako herecké výkony obou hlavních představitelů. Jak Helen Mirren tak i Jason Clarke odvedli slušnou práci, některé efekty rovněž nebyli vůbec špatné a nebýt toho až „pohádkového“ závěru, byl bych asi spokojený mnohem více. Winchester si tak určitě své příznivce najde, ale ostřílení hororoví fandové z něj asi moc „na větvi“ nebudou. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Doslova pro...aný potenciál. Začátek totiž vypadá fakt slibně, daří se vykreslit dobu, postavy, kulisy sídla Winchesterů vypadají dokonale a celá legenda láká k prozkoumání. Potom se ale tvůrci zaseknou a do...ají všechno, co v první třičtvrtě hodince budovali. Následují laciné lekačky, několik logických laspů, přiblblé chování postav a nijaké rozuzlení a konec. Všehcno zachraňují solidní herci, kteří ale ke konci evidentně neví, jak mají s charaktery svých postav naložit a jak se vyvíjet. Je to zatr sakr veliká škoda, protože náběh a námět to mělo výborný. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zápletku vystavit na padlých ze zbraní Winchester, kteří trpí a chtějí se pomstít. A proto jim postavím pokoj, aby dosáhli klidu. To by opravdu člověka nenapadlo. Na to, jakej to měl bejt démonickej horor, to bylo strašně vlažný, sem tam nějakej démon vyskočil, možná 1-2x to bylo opravdu nečekaný. Ale atmosféra absolutně žádná, na to jaký to bylo sídlo, jaký to mohlo bejt bludiště, jak se to mohlo vygradovat, se to nepovedlo. V tom baráku byl neskutečnej potenciál. Tyhle démonický horory jakmile nemaj hodně originální zápletku a spoustu okamžiků překvapení, tak nemaj šanci uspět, natož aby na to někdo s odstupem vzpomínal nějak pozitivně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina měla včechno. Bylo tu napětí budované takřka od samého začátku, bavila výborná atmosféra obskurního viktoriánského sídla a přidala se i strašidla, která mi svým vykukování způsobila nejedno nadskočení. Zejména zrcátko bylo výživné. Pak jako by se to celé trochu zaseklo. Spierigové přestali brnkat na nervy a nechali postavy víc mluvit, aby vysvětlily okolnosti připravovaného finále. To byla sice trochu škoda, ale i díky hercům se bylo pořád na co dívat. Zúčtování moc nevyšlo. Technicky nemám co vyčíst, ale přeci jen jsem si to představoval trochu jinak. Ale i tak se jedná o nadprůměrnou klasickou duchařinu, která potěší oko i duši. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • V domě, jež nyní zabírá 1,8 hektarů, se nachází 161 pokojů, mimo jiné 40 ložnic, 2 taneční sály, 47 krbů, více jak 10 000 tabulek skla a 3 výtahy. (ČSFD)
  • Skutočná Sarah Winchester (Helen Mirren) mala ťažkú, oslabujúcu artritídu a namiesto schodov mala sériu krátkych stúpačiek vysokých iba 8-10 cm, pretože bolo pre ňu veľmi bolestivé zdvihnúť nohu o viac ako niekoľko centimetrov. (Arsenal83)
  • Podľa návrhárky kostýmov Wendy Cork sú veľké nafúknuté rukávy Marion Marriott (Sarah Snook) v skutočnosti oveľa štíhlejšie a menšie, než bola vtedajšia móda. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama