Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Australský lesní hixplo survival, který je tak naturálně autentický až z toho mrazí. Po delším suchu zde máme opět něco, co si pozornost rozhodně zaslouží. Film je krásně natočený, hezky seznámí s postavama jak hlavníma tak zápornýma, skvěle funguje napětí a jedna poprava v lese patří k nejintenzivnějším scénám poslední doby, kde zamrzí jediné, že Gore tvůrci příliš nenabídnou, ale syrovost z toho jde cítit slušně. Velkým plusem je i neobvyklý styl vyprávění, kde tvůrci použili dvě různé časové roviny, které se vzájemně prolínají a působí to zajímavěji. Já se příjemně bavil, slušná záležitost. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní lesní survivalové hixploitation, které spíš než na brutalitě stojí na práci s postavami. Klaďasy (a v menší míře i záporáky) má člověk v rámci poměrně sáhodlouhého úvodu šanci opravdu poznat. Zvlášť v závěru pak jejich chování sympaticky vybočuje ze známých hororových klišé, což Killing Ground staví o třídu nad běžnou béčkovou produkci. Na druhou stranu se ale nejedná ani o žádný velký zázrak. 7/10 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvě rodinky si vyrazí do divočiny - na stejné místo, ale v jiný čas. Obě ale mají peška, jelikož narazí na dvojici místních lovců. Tu už nebaví střílet bezbrannou zvěř a tak si našla jinou kratochvíli: odstřelování plechovek z lidských hlav. A odpověď na to, kdo z dvojice má horší mušku, se vám velmi rychle bude jevit jako jedna z těch banálních... Killing Ground je hodně slušná naháněčka od protinožců, navíc překvapivě podpořena i dobrými herci: a to nejen ze strany obou kriminálnických zmrdů, ale i ze strany většiny obětí. Kámoš ve zbroji Mick Taylor by sice kroutil hlavou nad absencí krve, ale náladu by mu třeba spravilo zde osvěžující nelineární vyprávění a 40 minut intenzivního napětí. To není málo, co říkáte? ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Náročný hororový divák, kterému povrchní australské survivaly z dílny Grega McLeana nemají co nabídnout, může konečně zbystřit, jelikož Killing Ground zcela odmítá převládající subžánrové postupy. Nelineární narace se dvěmi časovými rovinami a jejich pozvolným prostorovým překrýváním výrazně napomohla rozvinout přítomné napětí. Režisér Damien Power se však prezentoval i jako znamenitý scénárista a obohacuje příběh o nevídanou míru psychologického realismu, kdy se zaměřuje na vnitřní pochody postav, jejich morálku či výčitky svědomí. Úvod naštěstí není uspěchán, takže se o postavách dozvíme dostatek informací na to, abychom si je oblíbili a záleželo nám na jejich osudu. Ze snímku vyzařuje opravdovost, divák je konfrontován s autentickou skutečností, což zásadně umocní jeho výsledný prožitek. Přítomné násilí překvapí svou syrovostí a sugestivností některých scén, jako například u implikovaného znásilnění. Během projekce hororu Killing Ground jsem pociťoval hluboké znepokojení, které si místy prorazilo cestu až do mých kostí. Jakožto zdejší hororový expert takovému intenzivnímu prožívání čelím opravdu málokdy, a proto snímku zcela po zásluze uděluji slabších pět hvězd a autoritativně ho označuji za jeden z nejlepších hororů roku 2016. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná brutalita a násilí vám ještě nezaručí, že natáčíte dobrý film. Australané se poslední dobou opravdu vytáhli a co rok přispějí něčím opravdu až překvapivě povedeným, bohužel v tomto směru už to se snaživostí až přehnali. Herecký výkony a prostředí nemaj chybu. Ty dvě hovada máte scénu co scénu chuť zašlapat do země a obětem fandíte a je vám jich líto. Jenže Power tlačí na pilu a když udělá z batolete baskeťák, už i já sem se díval jinam a to že nejsem žádnej vořežprut a v brutální akci si chrochtám. Ale čeho je moc, toho je příliš a konec se teda nepovedl vůbec a toho pesimismu bylo už nějak moc. Řemeslně v pořádku, atmosferické a brutální, bohužel až přehnaně brutální. Méně, je někdy více platí i v tomhle směru.60%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama