Reklama

Reklama

Jump for Glory

  • USA When Thief Meets Thief

Obsahy(1)

Mladý Ricky Morgan (Douglas Fairbanks Jr.) je americký pašerák alkoholu za prohibice a maká pro jistého Jima Diala (Alan Hale). Jim je pěkný hajzlík a předhodí ho policii jako obětního beránka, jenže Ricky uteče. Po několika letech ho najdeme v Londýně, kde se živí jako úspěšný lupič. Jednou v domě, který jde vykrást, narazí na dívku Glorii Fane (Valerie Hobson) a zamiluje se do ní. Chce si ji vzít a dokonce se i živit počestně, ale znovu se vynoří Dial, který žije jako zdánlivě bezúhonný občan. Vyhrožuje, že nechá Ricka zabít, když si Gloria nevezme jeho. Zmizí zase Ricky, nebo se oba muži střetnou a dojde k boji na pistole a na pěsti? A pokud ano, kdo vyhraje? (Peabody)

(více)

Recenze (1)

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh Američana, který se přestěhuje do Británie a stane se špičkovým lupičem. Jednou když se vloupá do domu, narazí na dceru majitele a zamilují se do sebe. Bohužel jeden z jeho starých amerických kumpánů je maskován jako respektovaný člen britské společnosti jeho štěstí ohrožuje....Nic moc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Raoul Walsh natočil ryze americký film, jenže pod britskou hlavičkou. Stejně jako u nás totiž Britové nutili kina, aby hrála určité procento doma produkovaných filmů. U nás to vedlo k bojkotu československého trhu Hollywoodem, ale v Británii si velká studia založila pobočky, aby tento trh neztratila. (Peabody)

Reklama

Reklama